Ναυάγιο στην Πύλο: Δίκτυο παράνομης εμπορίας ανθρώπων «βλέπει» το Πακιστάν – Ομολογία σοκ από συλληφθέντα

Author

Categories

Share

Την εμπλοκή δικτύου παράνομης εμπορίας ανθρώπων στο ναυάγιο στην Πύλο «βλέπει» η κυβέρνηση στο Πακιστάν, που διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου. Την ίδια ώρα, μάλιστα, η αστυνομία έχει συλλάβει 14 υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων προχώρησε σε μία σοκαριστική ομολογία, ενώ αναζητούνται και άλλοι.

Παράλληλα, η έκθεση της αστυνομίας στο Πακιστάν αναφέρει ότι ένας από τους συλληφθέντες για το ναυάγιο στην Πύλο, ομολόγησε ότι έστειλε τρεις άνδρες στο σκάφος, το οποίο είχε χωρητικότητα 300-350 ατόμων και είχε χρεώσει τον καθένα έως και τρία εκατομμύρια πακιστανικές ρουπίες (10.452,96 δολάρια).

Η έκθεση σημειώνει ακόμη ότι ο βασικός ύποπτος πίσω από ένα δίκτυο διακινητών που εκτείνεται στη Λιβύη, το Πακιστάν και την Ελλάδα, έχει έδρα στη Λιβύη.

Ναυάγιο στην Πύλο – Πακιστάν: «Σχεδόν 800 άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, η οποία κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους, περίπου 800 άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος.

Οι σημαίες ήταν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια σήμερα στο Πακιστάν, καθώς πολλοί υπήκοοι της χώρας συγκαταλέγονταν σε όσους πνίγηκαν στο ναυάγιο.

Η εκτίμηση ότι επέβαιναν 800 άτομα προέρχεται από τις προκαταρκτικές έρευνες, τόνισε ο αστυνομικός Ριάζ Μουγκάλ.

«Μάθαμε από δύο επιζώντες, τους συλληφθέντες ύποπτους και τις οικογένειες των πενθούντων ότι το σκάφος μετέφερε περίπου 750 έως 800 άτομα», είπε ο Μουγκάλ στο Reuters.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αριθμός των επιβατών ήταν μεταξύ 400 και 750 και οι ελληνικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι 104 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί και 78 άνθρωποι νεκροί.

Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν στο Πακιστάν είπε ότι ο γιος του επέβαινε στο σκάφος και είναι αγνοούμενος, τονίζει η έκθεση της αστυνομίας.

Ο Μουγκάλ σημείωσε ότι τουλάχιστον 21 από αυτούς που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα προέρχονταν από την περιοχή Κοτλί στο τμήμα της περιοχής Κασμίρ των Ιμαλαΐων που διοικείται από το Πακιστάν, από την οποία οι άνθρωποι φεύγουν με προορισμό την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ανώτερος περιφερειακός αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ταχίρ Μαχμούντ, που εδρεύει στο Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του Κασμίρ, τόνισε ότι η αστυνομία αναζητά και άλλους υπόπτους εκτός από αυτούς που έχουν συλληφθεί. Δεν διευκρίνισε πόσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share