Νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ – Συνδέουν εξοπλιστικά με ακρίβεια

Author

Categories

Share

Ως επικίνδυνη και ιδεοληπτική χαρακτηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς την κατηγορούν ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

«Με τον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας να πλανάται πάνω από τα νοικοκυριά της χώρας, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδεικνύεται απλώς ιδεοληπτική, αλλά άκρως επικίνδυνη» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας την ενέργεια.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στην νέα τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πρόθεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνδέσουν την «σπουδή» που δείχνει η κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα με το πολύ σοβαρό πρόβλημα της αύξησης των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στην ενέργεια.

Με αφορμή, μάλιστα, τις συστάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής για την αντιμετώπιση του θέματος η τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έφη Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ζητήματος των αυξήσεων στην ενέργεια, προωθεί μια σειρά από ριζικά μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της “Αυγής”.

Η επιτροπή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκτεταμένες επιπτώσεις που θα έχει το κύμα της ακρίβειας, όχι μόνο στο επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα δημόσια οικονομικά και καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν ουσιαστικά μέτρα που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και την στοχευμένη μείωση φορολογίας».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ακόμα ότι «στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αφού υποβάθμισε επί μακρόν το ζήτημα, με τον ίδιο σχεδόν να το απαξιώνει στην πρόσφατη ΔΕΘ, κατέληξε πριν λίγες μέρες να εξαγγέλλει την επέκταση υφιστάμενων επιδομάτων, που αφήνουν ουσιωδώς απροστάτευτα τα νοικοκυριά, ενώ δεν έλαβε κανένα μέτρο για τις επιχειρήσεις. Την ώρα της μεγάλης ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, διαμηνύοντας στους πολίτες ότι είναι και θα είναι απροστάτευτοι στο κύμα των ανατιμήσεων. Απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για προσωρινή μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα και επιμένει να κρατά ουσιαστικά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, αφήνοντας το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών να συρρικνώνεται.

Παράλληλα, προδιέγραψε την οριστική απόσυρση των μέτρων στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2022 και επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για ελαφρύνσεις στα ανώτατα εισοδήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share