Νέα εποχή στις σχέχεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Author

Categories

Share

Νέα εποχή στις σχέσεις της χώρας μας με την Σαουδική Αραβία, σηματοδοτεί η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Δημόσιας εταιρείας Επιθεωρήσεων Πιστοποιήσεων και Εργαστηριακών Δοκιμών ΕΒΕΤΑΜ και της εταιρείας Motabaqah Europe.

Η ΕΒΕΤΑΜ ΘΑ εκτελεί για λογαριασμό της Motabaqah Europe τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις που απαιτούνται για να εξαχθούν προϊόντα από την Ευρώπη προς τη Σαουδική Αραβία, που πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος θέλει να εξάγει στην συγκεκριμένη τεράστια αγορά θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα!

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες Συμμόρφωσης και Πιστοποίησης προϊόντων για τις εξαγωγές της Χώρας μας προς την Σαουδική Αραβία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου και ο Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου.

H Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου

Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motabaqah International Laboratories, Mamdoh Althobaty με ιδιαίτερα εγκάρδιο τρόπο απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξαγωγή από την Ελλάδα προϊόντων όπως δομικά υλικά, φάρμακα, καλλυντικά και τρόφιμα.

Επεσήμανε επίσης ότι εξαιτίας του κομβικού ρόλου που έχει η Ελλάδα στον κόσμο, το γραφείο της εταιρείας με έδρα στην Αθήνα δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να διευκολύνει τις διαδικασίες, έτσι ώστε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να εξάγουν Ελληνικά προϊόντα στην Σαουδική Αραβία, στις χώρες του Κόλπου, στα Εμιράτα και στην Αίγυπτο, αλλά και για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο η στενή σχέση συνεργασίας με τον Ελληνικό φορέα πιστοποίησης (ΕΒΕΤΑΜ).

O Γενικός Γραμματέας του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, Rashad Mabger

Ο κύριος Μιχάλης Σιαμίδης, Γ΄Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της συγκεκριμένης συνεργασίας για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και τέλος ο κύριος Σκιπίων Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε εξήγησε ότι με την συμφωνία αυτή δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς η ΕΒΕΤΑΜ θα διευκολύνει την πρόσβαση τους εκεί, απλοποιώντας τις διαδικασίες έτσι ώστε να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Motabaqah International Laboratories, Mamdoh Althobaty
O Γ΄Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Μιχάλης Σιαμίδης
O Αντιπρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε, Σκιπίων Αποστολάκης

Την εκδήλωση παρακολούθησαν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι κλάδων και επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις που οδήγησαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share