Νέα καταστροφή σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας – Τουλάχιστον 10 νεκροί από φονικές πλημμύρες

Author

Categories

Share

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας πλημμυρών που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στις  επαρχίες Σανλιούρφα και Αντιγιαμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μια περιοχή που χτυπήθηκε σφοδρά από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Κοντέινερ στην Αντιγιαμάν που φιλοξενούσε τετραμελή οικογένεια που είχε πληγεί από το σεισμό στην Τουρκία,  παρασύρθηκε από χείμαρρο. «Δυστυχώς, εντοπίσαμε νεκρό έναν εκ των τεσσάρων αγνοουμένων. Η έρευνα για τους άλλους τρεις συνεχίζεται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Στη Σανλιούρφα ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια, μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, όπως δείχνουν βίντεο που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε αυτά καταγράφονται και δραματικές εικόνες διάσωσης ανθρώπων που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) γνωστοποίησε πως συνεργεία διάσωσης με τη βοήθεια δυτών αναπτύχθηκαν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων που παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένες περιοχές, καθώς και για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Υπογραμμίζει ότι περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε σεισμόπληκτες επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε διάστημα 24 ωρών.

Ο πληθυσμός των δύο επαρχιών ανέρχεται σε περίπου 2,7 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν ακόμη να ορθοποδήσουν μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 48.000 ανθρώπους στην Τουρκία και άφησαν εκατομμύρια άλλους άστεγους. Δεκάδες χιλιάδες σεισμόπληκτοι παραμένουν σε σκηνές και κοντέινερ – οι προσωρινές στέγες πολλών πλημμύρισαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share