Νέα μέτρα: Στο τραπέζι rapid test για εμβολιασμένους εργαζόμενους και click away για ανεμβολίαστους

Author

Categories

Share

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα με rapid test και σε εμβολιασμένους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άφησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ώστε να παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μάλιστα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γιώργος Γεωργαντάς, για το ενδεχόμενο επιβολής τέτοιων νέων μέτρων πρόσθεσε ότι «η Πορτογαλία το αποφάσισε, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε και εμείς».

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του click away για τους ανεμβολίαστους, σημειώνοντας πως είναι μια από τις «πολλές εναλλακτικές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε» και οι οποίες βρίσκονται στο «τραπέζι». «Η αλήθεια είναι ότι στα μικρά εμπορικά καταστήματα δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του ιού, αλλά – σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει κάτι αυστηρότερο και αποδοτικότερο. Θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη (30.11.2021) από τον Κυριάκο Μητσοτάκη περί μηνιαίου προστίμου στους άνω των 60 ετών, αν δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Γεωργαντάς έκανε λόγο για «αναγκαίο μέτρο» καθιστώντας την Ελλάδα τη «δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά την Αυστρία που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

Στην ερώτηση εάν είναι ταξικό το θέμα του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ, απάντησε ότι αυτές είναι δεύτερες και τρίτες σκέψεις, καθώς «το βασικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Τόνισε, μάλιστα, ότι το πρόστιμο αυτό «θέλουμε να μην εισπραχθεί από κανέναν».

Επίσης, χαρακτήρισε «πολύ στοχευμένο μέτρο» την απόφαση για χορήγηση ενός δωρεάν self test, σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο ή μη, στο διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή καταφέρνουμε να έχουμε την οικονομία ανοιχτή, την κοινωνία ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά. Στη Βόρεια Ελλάδα που υπήρχε μια έξαρση υπάρχει αυτή τη στιγμή μια σταθεροποίηση, έχουμε μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών. Βλέπω σχετικά αισιόδοξα τη διαδικασία. Θεωρώ ότι έχουμε σίγουρα 2-3 εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας, αν χρειαστεί επιπλέον μέτρα η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν διστάζει να τα πάρει, αλλά δεν μπορεί και δεν υπάρχει λόγος να συμβεί είναι ένα γενικό lockdown σαν και αυτό όταν δεν είχαμε τα εμβόλια», υπογράμμισε.

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα στους εμβολιασμούς, τόσο από τους συμπολίτες μας που πηγαίνουν να κάνουν την πρώτη δόση όσο και από αυτούς που πάνε για την τρίτη-αναμνηστική δόση.

«Αυτή την στιγμή γίνονται πάνω από 90.000 εμβολιασμοί την ημέρα, και ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να περάσουμε τις 100.000, είναι ο ίδιος αριθμός που είχαμε στην κορύφωση του εμβολιαστικού προγράμματος την Άνοιξη, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», υπογράμμισε. Λειτουργούν 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων το ωράριο λειτουργίας θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες. Θα λειτουργούν και τις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ θα είναι κλειστά μόνο στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share