Νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας – Πρόταση με περιορισμούς εξαγωγών εξαρτημάτων για οπλικά συστήματα

Author

Categories

Share

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν σήμερα (15.02.2023) οι 27 εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το δέκατο πακέτο κυρώσεων. 

«Αποδυναμώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσε ότι «με εννέα πακέτα κυρώσεων σε ισχύ, η ρωσική οικονομία πηγαίνει προς τα πίσω. Και για να διατηρήσουμε αυτή την ισχυρή πίεση, προτείνουμε δέκατο πακέτο μέτρων». 

Και συνέχισε: «Με νέες εμπορικές απαγορεύσεις και ελέγχους εξαγωγών τεχνολογίας στη Ρωσία. Το πακέτο αυτό είναι συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προτείνουμε, μεταξύ άλλων, περιορισμούς εξαγωγών σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά οπλικά συστήματα – όπως τα drones, οι πύραυλοι, τα ελικόπτερα».

Επίσης η ίδια επισήμανε ότι «υπάρχουν και εκατοντάδες ιρανικά drones που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία».

«Για πρώτη φορά προτείνουμε την επιβολή κυρώσεων σε ιρανικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share