Νέοι θλιβεροί αριθμοί στην Γερμανία: Σχεδόν 30.000 κρούσματα κορονοϊού και 600 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Author

Categories

Share

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 29.875 φτάνοντας τα 1.272.078, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 598 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 20.970 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

“Χρειάζεται σκληρό lockdown”

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, δήλωσε την Πέμπτη (10.12.2020)  πως οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην Γερμανία είναι ανησυχητικοί και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο σκληρό lockdown.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί. Το μερικό lockdown το οποίο ισχύει από τις αρχές Νοεμβρίου δεν αρκεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το σκληρό lockdown για την επιτυχή αναχαίτησή του. Οι επαφές του πληθυσμού θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 60%.

click4more: ΗΠΑ: Νέο εφιαλτικό 24ωρο με 2.900 νεκρούς και πάνω από 210.000 κρούσματα κορονοϊού

Ο τρέχων περιορισμός κατά 40% είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχει ούτε και στην Γερμανία κάποια καλή εναλλακτική λύση από την λήψη αυστηρότερων μέτρων», είπε ότι σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της RKI εκτιμά ότι μέχρι τώρα λιγότερο από το 10% των Γερμανών έχει ήδη μολυνθεί από τον κορονοϊό. Θετικό ήταν περίπου το 1,5%, αλλά φυσικά υπάρχει και ένας άγνωστος αριθμός κρουσμάτων, διότι δεν έχουν κάνει όλοι οι πολίτες το διαγνωστικό τεστ. Επίσης, υπάρχουν περίπου διπλάσια κρούσματα σε οίκους ευγηρίας σε σύγκριση με την άνοιξη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού μειώνοντας τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων. Με ένα σκληρό lockdown, η Ιρλανδία και το Βέλγιο μείωσαν επιτυχώς τις επαφές κατά περισσότερο από 60% και έτσι μείωσαν και τις λοιμώξεις», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share