Νίκη Κεραμέως: Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με αναδρομική ισχύ

Author

Categories

Share

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε καλεσμένη η Νίκη Κεραμέως και μίλησε για την επιδότηση ρεύματος στις κατοικίες των φοιτητών.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο».

«Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» διευκρίνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και στην Ευρώπη, γιατί η ουκρανική κρίση γιατί η κρίση ξεπερνά την Ελλάδα και αφορά όλη την Ευρώπη.

Μίλησε και για τα παιδιά από την εμπόλεμη Ουκρανία, λέγοντας ότι «έχουμε άρει περιορισμούς και διαδικασίες για να εγγράφουν πιο εύκολα το σχολείο».

Τέλος, περιέγραψε τις εντυπώσεις της από επίσκεψη σε σχολείο στη Ραφήνα με μαθητές από την Ουκρανία, υπογράμμισε ότι της έκανε εντύπωση πώς «τα δικά μας παιδιά αγκάλιασαν τα παιδιά αυτά. Τα παιδιά μας τους μαθαίνανε τα παιχνίδια τους και τα παιδιά από την Ουκρανία τα δικά τους παιχνίδια» τόνισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share