Νίκος Ανδρουλάκης για παρακολουθήσεις: «Αποτρόπαια δολοφονία χαρακτήρα του Χρήστου Ράμμου από κυβερνητικά στελέχη»

Author

Categories

Share

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων μιλώντας από το βήμα της Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ειδική Συνεδρίαση για το Κράτος Δικαίου.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε πυρά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων. «Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα ισχυρό και αξιόπιστο για τον πολίτη κράτος δικαίου, που εγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία. Τα τελευταία χρόνια οι θεσμοί έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «η απάντηση σε αυτή τη διολίσθηση δεν μπορεί να είναι οι συμψηφισμοί μεταξύ αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από έναν συνεχιζόμενο κατήφορο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πώς μιλάει για το θέμα «όχι μόνο ως συνάδελφος και θύμα μιας κατάφωρης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπογραμμίζοντας πώς μιλάει «και ως πρόεδρος μιας παράταξης, που δημιούργησε στην Ελλάδα τις Ανεξάρτητες Αρχές και διαχρονικά αγωνίστηκε για τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του πρωθυπουργού»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε πώς «ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του πρωθυπουργού, εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ παρακολουθούσε με το αιτιολογικό τού δήθεν ”εθνικού κινδύνου” εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, ευρωβουλευτές ακόμη και εν ενεργεία υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Κλιμακώνοντας περαιτέρω τη κριτική του στην κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πώς «μετά την αποκάλυψη, δημόσια έλεγαν ότι επιδιώκουν να έρθουν όλα στο φως, αλλά το μόνο που είδαμε ήταν σκοτάδι και προσπάθεια ενοχοποίησης των θυμάτων» . Μίλησε για υπονόμευση του έργου «της Εξεταστικής Επιτροπής στην ελληνική Βουλή, αποκλείοντας την κλήση κρίσιμων μαρτύρων και επιστρατεύοντας το απόρρητο» ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δύο φορές άλλαξε τη νομοθεσία για να αποτρέψει τη νόμιμη ενημέρωση των στόχων.

Χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας «τα δημοσιεύματα από διαπλεκόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως μία προσπάθειά μου να προστατευτώ από ένα δήθεν σκάνδαλο που εμπλέκονται τρίτες χώρες. Όσο και να προσπαθούν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που θυμίζουν QAnon και Τραμπ να λυγίσουν την αποφασιστικότητά μου να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκθείασε τις ενέργειες του επικεφαλής της ΑΔΑΕ , Χρήστου Ράμμου, για να διαλευκανθεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων και τόνισε ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να… δολοφονήσουν τον χαρακτήρα του για να αποδομήσουν τις έρευνές του, ενώ έριξε βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως: «κυβερνητικά στελέχη προχώρησαν ακόμη και στην αποτρόπαια δολοφονία χαρακτήρα του προέδρου της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστου Ράμμου, επειδή συνέχισε τις έρευνες. Βέβαια, πριν από κάποια χρόνια όταν ως δικαστής υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου από τις αυθαιρεσίες της προηγούμενης κυβέρνησης, τότε ήταν καλός για τη Νέα Δημοκρατία και κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όταν πορεύεσαι χωρίς αρχές και αξίες, γρήγορα αποδεικνύεται ότι δεν θες να αντιμετωπίσεις το τέρας αλλά να το μιμηθείς».

«Επέλαση των των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου»

Υπερασπίστηκε τις θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε, «αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μου δίνει η ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη». «Γιατί έχουμε χρέος πάνω απ’ όλα να μπούμε εμπόδιο στις δυνάμεις, που οδήγησαν τη χώρα μας σε οικονομική απόκλιση, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε μία δεκαετή οδυνηρή περιπέτεια. Τώρα με τις πρακτικές τους, οι ίδιες δυνάμεις οδηγούν τη χώρα σε μια θεσμική απόκλιση» υπογράμμισε.

Επισήμανε ακόμη ότι το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι, που απειλούν τη φιλελεύθερη Δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη με μεγαλύτερο κίνδυνο τον εθισμό και τον συμβιβασμό των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας.

«Αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην επέλαση των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου. Ας κάνουμε ως Ένωση κάτι δραστικό και θεσμικό για να προλάβουμε τον πλήρη ευτελισμό της έννοιας του κράτους δικαίου. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς τις εγγυήσεις του» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share