Νταβίντ Σασόλι: Τα συλλυπητήρια των Ελλήνων πολιτικών για τον θάνατό του

Author

Categories

Share

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας αποχαιρετά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, με τον θάνατό του να προκαλεί σοκ στην Ευρώπη.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Νταβίντ Σασόλι προκάλεσε κύμα θλίψης τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική πολιτική σκηνή, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους με μηνύματα στα social media.

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με βαθιά θλίψη άκουσα τα νέα για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ενός αφοσιωμένου Ευρωπαίου, που έχει προσφέρει πολλά τόσο στη χώρα του όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μας λείψει πολύ», σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι εκφράζει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βαθιά συντετριμμένος για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει. «Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός, που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη ΕΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Χάσαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο ηγέτη», έγραψε στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Είμαι βαθιά λυπημένος από τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσθέτει: «Σήμερα χάσαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο ηγέτη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αγαπητέ φίλε Νταβίντ, αναπαύσου εν ειρήνη».

Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, είναι μια τρομερή απώλεια για την Ευρώπη και την Ιταλία». «Ένας φίλος της Ελλάδας, με προοδευτικό όραμα για την κοινωνική Ευρώπη, που αγωνίστηκε για ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θερμά συλλυπητήρια», τόνισε.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δηλώνει συγκλονισμένος από το θάνατο του Νταβίντ Σασόλι.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε πώς «η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλληπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή της η ΕΟ του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share