Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένα αεροσκάφος αφιερωμένο στον θρύλο του ποδοσφαίρου

Author

Categories

Share

Ένα “Tango D10S” διακοσμημένο με εικόνες του Ντιέγκο Μαραντόνα, παρουσιάστηκε στις κόρες του θρύλου του ποδοσφαίρου, σε αεροδρόμιο στο Μπουένος Άιρες.

Όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν αεροπορικώς με το ιδιωτικό τζετ «Tango D10S» θα… χορτάσουν να βλέπουν μπροστά τους τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αφού το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι διακοσμημένο με εικόνες και αναμνηστικά του «Ντιεγκίτο».

Το «Tango D10S» πήρε το όνομα του από τον αριθμό που φορούσε ο «Pibe de Oro» στην φανέλα του και τον χαρακτηρισμό “Θεός” που του δόθηκε από τους φίλους του ποδοσφαίρου και παρουσιάσθηκε στο αεροδρόμιο «Moron» του Μπουένος Αιρες, μπροστά στις κόρες του, Ντάλμα και Τζιανίνα Μαραντόνα.

Το «αεροπλάνο Μαραντόνα», χωρητικότητας δέκα θέσεων, είναι διακοσμημένο με τα χρώματα της σημαίας της Αργεντινής (σ.σ. μπλε και άσπρο), έχει στα πλάγια μια εικόνα του Ντιέγκο να αγκαλιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο και μια άλλη που παραπέμπει στο «χέρι του Θεού», αυτό το εμβληματικό γκολ που σημείωσε ο Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 που κατέκτησε η Αργεντινή.

Το εσωτερικό του αεροσκάφους, είναι πλήρως διακοσμημένο με αναμνηστικά του Μαραντόνα και εξοπλισμένο με ένα σύστημα αλληλεπίδρασης με την φωνή και την εικόνα του «Pibe de oro».

«Νομίζω ότι είναι μια λαμπρή ιδέα για τον καλύτερο παίκτη στην Ιστορία», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 Σέρχιο Μπατίστα και πρόσθεσε: «Θα είναι (σ.σ. στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου) το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Μας λείπει πολύ, αλλά για εμάς είναι πάντα εκεί. Πάντα τον αναφέρουμε όταν βρισκόμαστε και θυμόμαστε κάποιο περιστατικό ή πώς μας πήρε από το χέρι για να κατακτήσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η κατασκευή του αεροσκάφους χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία «Give and Get», ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, Γκαστόν Κόλκερ, εξήγησε ότι αρχικά θα διατίθεται για ιδιωτικές πτήσεις μόνο στην Αργεντινή και συνέχισε: «Η ιδέα είναι να το πάμε στο Μεξικό, στην Νάπολη, στο Ντουμπάϊ και σε όλα τα μέρη που υπήρξαν εμβληματικά στην ζωή του Μαραντόνα».

Το «Tango D10S», θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και στην συνέχεια θα δημοπρατηθεί για να υποστηρίξει φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της «Give and Get».

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share