Ντόρα Μπακογιάννη κατά Χάικο Μάας για Τουρκία: Να δώσει εξηγήσεις που έμεινε «μουγγός»

Author

Categories

Share

Η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, όταν μπροστά το ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτόξευε πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας σχολιάστηκε ιδιαίτερα. Και έκανε… «μπαρούτι» την Ντόρα Μπακογιάννη, που κάλεσε τον Νίκο Δένδια να του ζητήσει εξηγήσεις!

Από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον Χάικο Μάας να πει γιατί έμεινε «μουγγός» όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, μια χώρα μέλος της Ε.Ε..

Click4more Νέες απειλές Τσαβούσογλου παρουσία Μάας: Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που πρέπει με την Ελλάδα

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και υπουργός Εξωτερικών να μην απαντά», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται για παρερμηνεία, είτε λόγω του ότι τα τούρκικα είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη απειλή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη χθεσινή θέση, σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Σχολίασε, δε, ότι οι απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται η Άγκυρα και η τουρκική ηγεσία.

Μπροστά στον Χάικο Μάας, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα (18.01.2021) ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην Ελλάδα, λέγοντας ότι  «αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share