Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε τις χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν τη Συρία μετά το σεισμό

Author

Categories

Share

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παραδέχθηκε ότι ο αντίκτυπος του φονικού σεισμού απαίτησε περισσότερους πόρους από όσους είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση και ευχαρίστησε τα κράτη που έτειναν χείρα βοηθείας στη χώρα του.

Ήταν το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τους σεισμούς της περασμένης Δευτέρας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση, 1.414 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους σεισμούς στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Περισσότεροι από 4.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί στις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων της Συρίας για το επόμενο τρίμηνο.

Λόγω του σεισμού χαλάρωσε η διεθνής απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, ύστερα από 11 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Πολλά αραβικά κράτη έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, η οποία είχε χρηματοδοτήσει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share