Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ψέματα στο βρετανικό Κοινοβούλιο, για το Partygate, αποφάνθηκε η επιτροπή έρευνας

Author

Categories

Share

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε επανειλημμένως ψέματα στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας για το σκάνδαλο Partygate, αποφάνθηκε η επιτροπή έρευνας της βουλής του Ηνωμένου Βασιλείου στο πόρισμά της που έδωσε σήμερα (15.6.2023) στην δημοσιότητα.

Κατά την έρευνά της, η Επιτροπή του Κοινοβουλίου της Βρετανίας διαπίστωσε ότι ο τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, γνώριζε τους κανόνες και τις οδηγίες που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της επιδημίας της Covid.

Από την άλλη η επιτροπή ανέφερε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν σε γνώση της παραβίασης των κανόνων και των οδηγιών στο Partygate που έκανε στην Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας παραπλάνησε σκοπίμως την Βουλή των Κοινοτήτων καταθέτοντας ότι οι ισχύοντες κανόνες και οδηγίες εφαρμόσθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε καταθέσει και ότι κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν στον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ τηρήθηκαν οι κανόνες και οι οδηγίες, περιλαμβανομένων των εκδηλώσεων όπου ήταν και ο ίδιος παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share