Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του πρωθυπουργού – Η νέα μεγάλη επένδυση και η χαρά για τους «Guns Ν’ Roses»

Author

Categories

Share

Όπως κάθε εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τον απολογισμό του μέσο του Facebook και όπως κάθε φορά, ο απολογισμός είχε απ΄όλα. Και επενδύσεις και ψηφιακό κράτος και market pass και κατώτατο μισθό αλλά αυτή τη φορά είχε και… «Guns N Roses», μιας και όπως χαρακτηριστικά γράφει ο πρωθυπουργός, «είναι ένα συγκρότημα ορόσημο».

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων επέστρεψε στο θέμα των ράντζων στα νοσοκομεία, αναφέροντας ότι υπάρχει «σημαντική μείωση των επικουρικών κλινών στο «Αττικόν», το οποίο είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα ράντζα. Στην τελευταία γενική εφημερία του λοιπόν, δέχτηκε 1.074 περιστατικά, και χρειάστηκε να αναπτύξει μόνο 19 ράντζα – και ναι, είναι λίγα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο» γράφει ο πρωθυπουργός.

Και συμπληρώνει ότι «φυσικά, ο στόχος μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένα, όπως έγινε στον «Ευαγγελισμό». Και πιστεύω πως θα το πετύχουμε. Γιατί η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι κεντρική πολιτική μας προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πολλά θέματα στη σημερινή ανάρτησή του. Μεταξύ άλλων:

Ψηφιακές υπηρεσίες

«Ελπίζω πως τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από εσάς έχουν βιώσει έστω μία ψηφιακή εμπειρία που σας εξέπληξε ευχάριστα σε σχέση με την επαφή σας με το δημόσιο. Και ελπίζω να γνωρίζετε πως συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να διευρύνουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες, να μειώσουμε τις ουρές, να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη».

Δικαιοσύνη

«Η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης στην χώρα μας είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Ή μάλλον, για να το πω πιο απλά: Οι χρόνοι της απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι, πολλές φορές, απολύτως απαράδεκτοι. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, βήμα βήμα. Η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση εντάσσεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0», και είναι μέρος της προσπάθειάς μας να συγκλίνει επιτέλους η Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η σημαντική επένδυση της Philip Morris

«Μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ήρθε και από τη Philip Morris International, η οποία ανακοίνωσε μία νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι μία επένδυση που θα προσθέσει 4 νέες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της θυγατρικής της εταιρείας, Παπαστράτος, στον Ασπρόπυργο, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητά του, και – το πιο σημαντικό – δημιουργώντας 300 νέες θέσεις εργασίας.
Την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν νέες και καλές θέσεις εργασίας υπηρετεί το Σχέδιο για τη Θεσσαλία του 2030.

Το παρουσιάσαμε προχθές στη Λάρισα, όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα με τα αντίστοιχα Σχέδια Ανάπτυξης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίπολη, Κομοτηνή, Ηράκλειο και Κοζάνη.
Το σχέδιο για τη Θεσσαλία περιλαμβάνει περισσότερα από 570 έργα, έχει συνολικό προϋπολογισμό 4,5 δισ. και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Προδιαγράφει την αναβάθμιση οδικών, λιμενικών και αεροπορικών συνδέσεων, την ενεργειακή αυτάρκεια με την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με την επίσπευση κρίσιμων αρδευτικών έργων, την ενίσχυση της απασχόλησης και αναβάθμιση των ικανοτήτων και την δημιουργία σύγχρονων υποδομών παιδείας και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Market pass

«Άφησα τελευταίο το ένα θέμα που έχει πάρει μάλλον την μεγαλύτερη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, και δεν είναι άλλο από το market pass. Ήδη έχουν υποβληθεί 2 εκατομμύρια αιτήσεις για την ενίσχυση, η οποία θέλω να θυμίσω πως χρηματοδοτείται από τη φορολόγηση των υπερκερδών επιχειρήσεων. Θυμίζω πως η λογική του δεν είναι να καλύψει -προφανώς- το συνολικό κόστος αγορών αλλά να βοηθήσει στην κάλυψη της διαφοράς στην εισαγόμενη ακρίβεια που βλέπουμε στις αγορές μας. Είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες κατηγορίες προϊόντων, και θα περιλαμβάνει και νηστίσιμα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Για περισσότερους από 4 μήνες που λειτουργεί το «Καλάθι», το 91% των προϊόντων έχει σταθερές ή ελαφρά μειωμένες τιμές σε ένα περιβάλλον όπου η εισαγόμενη ακρίβεια δεν έχει υποχωρήσει. Έχουμε υπολογίσει ότι το όφελος από το καλάθι του νοικοκυριού για μία τετραμελή οικογένεια είναι πάνω από 60 ευρώ τον μήνα, ενώ μαζί με το market pass, η στήριξη υπερβαίνει τα 110 ευρώ το μήνα.
Η κρίση πληθωρισμού είναι μία έκτακτη κατάσταση και σε αυτήν απαντάμε με έκτακτα μέτρα στήριξης. Όμως οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό -αναμένουμε την τρίτη αύξηση σύντομα- και οι μειώσεις 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στους φόρους είναι μόνιμες. Ενώ χωρίς την ισχυρή ανάπτυξη που έχει πετύχει η Ελλάδα, αλλά και χωρίς την ψηφιοποίηση του κράτους, αυτές οι έκτακτες ενισχύσεις δεν θα μπορούσαν να δοθούν ούτε τόσο μαζικά, ούτε και τόσο γρήγορα».

Οι Guns N Roses

«Και κλείνω με την είδηση της εβδομάδας: Το καλοκαίρι που μας έρχεται θα έρθουν στην Ελλάδα οι Guns Ν’ Roses. Ειδικά για όσους είναι της ηλικίας μου -αλλά φυσικά όχι μόνο-είναι ένα συγκρότημα ορόσημο. Και προσωπικά χάρηκα πολύ με την είδηση και ήθελα να την μοιραστώ!
Εδώ θα σας αφήσω, με ένα μεγάλο ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την ανάρτηση. Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε μία πολύ όμορφη Κυριακή και μία ακόμα ομορφότερη Καθαρά Δευτέρα! Καλή Σαρακοστή»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share