Ο ιδρυτής της Βάγκνερ καλεί τον Πούτιν να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – «Αποστολή εξετελέσθη»

Author

Categories

Share

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία έστειλε σήμερα (15.04.2023) ο ιδρυτής της Wagner Group Γιεβγκένι Πριγκόζιν, καθώς, όπως λέει, έχουν εκπληρωθεί οι στοίχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζε και υπό μία έννοια πράγματα τα πετύχαμε», έγραψε στο Telegram ο σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε:

«Η Ρωσία απέκοψε την (σ.σ.: πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Να εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε».

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτικής ηλικίας αλλά και να ωθήσει άλλους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που ένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους στις μάχες της ανατολικής Ουκρανίας ανώτερους υπασπιστές του Βλαντίμιρ Πούτιν ριψοκινδυνεύει μια έκκληση για τον τερματισμό της εισβολής.

Ο Γιεβγκένι Βίκτοροβιτς Πριγκόζιν είναι Ρώσος ολιγάρχης και στενός έμπιστος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ κατέλαβαν άλλες 2 περιοχές στην Μπαχμούτ

Εν τω μεταξύ, οι μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική πόλη του Μπαχμούτ, όπως μετέδωσαν σήμερα (15/4) τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από μερικές περιοχές της αναφερόμενης πόλης, καθώς η Ρωσία επιχειρεί μία νέα επίθεση με ισχυρά πυρά πυροβολικού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως ανέφερε χθες η Βρετανία, σε μία σχετική ενημέρωση για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share