Ο ιδρυτής της Wagner κατηγορεί τον Σοϊγκού για εσχάτη προδοσία – «Εσκεμμένες ελλείψεις όπλων»

Author

Categories

Share

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της εταιρείας Wagner, κατηγόρησε ανοιχτά τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού για προδοσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Wagner αναφέρει πως ο Σοϊγκού και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στερούν από τους μαχητές του στην Ουκρανία πυρομαχικά και προσπαθούν να καταστρέψουν τη Wagner – ενέργειες για τις οποίες είπε ότι ισοδυναμούν με προδοσία.

Ο Πριγκόζιν, άλλοτε επιχειρηματίας του κέτερινγκ που απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, έχει αναλάβει ένα περισσότερο δημόσιο ρόλο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο, με την Wagner να ηγείται της μάχης για την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ.

«Υπάρχει απλούστατα απ’ ευθείας αντίδραση» και «αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία», δήλωσε ο Πριγκόζιν με φωνητικό μήνυμά του μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο μήνυμα μέσα σε δύο ημέρες που δημοσιοποιεί ο Πριγκόζιν. Χθες παραπονέθηκε ότι αξιωματούχοι, τους οποίους δεν κατονόμασε, αρνούνται εφόδια στη Wagner εξαιτίας προσωπικής αντιπάθειας προς αυτόν.

«Εσκεμμένες ελλείψεις όπλων»

Φανερά θυμωμένος και υψώνοντας κατά διαστήματα τη φωνή του, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Βαλέρι Γκεράσιμοφ, τον αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ότι προκαλούν εσκεμμένα τις ελλείψεις όπλων, για τις οποίες κατήγγειλε ότι επιφέρουν αυξημένες απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων της Wagner που πολεμούν γύρω από την Μπαχμούτ.

«Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός Άμυνας δίνουν δεξιά-αριστερά διαταγές όχι μόνο να μην δίνονται πυρομαχικά στη Wagner, αλλά και να μην την βοηθούν με αερομεταφορές», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Εδώ και μήνες ο Πριγκόζιν επικρίνει τους στρατιωτικούς διοικητές γι’ αυτό που αποκαλεί ανεπάρκεια. Ο Πριγκόζιν έχει δηλώσει πως το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιστωθεί τις επιτυχίες της Wagner γύρω από την Μπαχμούτ.

Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας για να σχολιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share