Ο καλύτερος τρόπος να κόψεις το καρπούζι: Δεν το είχες φανταστεί έτσι

Author

Categories

Share

Τo καρπούζι είναι κυρίως νερό (περίπου 92%), αλλά αυτό το δροσιστικό καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο και σε θρεπτικά συστατικά.

Κάθε ζουμερό κομμάτι καρπούζι έχει σημαντικά επίπεδα βιταμινών Α, Β6 και C, μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Υπάρχει ακόμη και μια μέτρια ποσότητα καλίου. Επιπλέον, το καρπούζι δεν έχει λιπαρά, είναι πολύ χαμηλό σε νάτριο και έχει μόνο 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Πολλοί το κόβουν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή σε “βάρκες”. Μετά κόβουν κάθετα για να σχηματίσουν τα γνωστά τριγωνικά κομμάτια καρπουζιού. Υπάρχει όμως και πολύ καλύτερος τρόπος.

Δείτε στο Iatropedia.gr τον καλύτερο τρόπο να κόψετε το καρπούζι

Πηγή: newsit.gr

Author

Share