Ο κορονοϊός «σφυροκοπά» το Μεξικό: Νέα αρνητικά ρεκόρ με 13.000 κρούσματα και 1.165 νεκρούς

Author

Categories

Share

Το Μεξικό ανακοίνωσε την Τετάρτη (6/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 1.165 ασθενείς με την COVID-19 να υποκύπτουν και 13.000 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των σχεδόν 129 εκατ. κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 129.987 νεκρούς επί συνόλου 1,48 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά το υπουργείο. Ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (6/1) ήταν ο βαρύτερος ως εδώ, με εξαίρεση μόνο μία ημέρα τον Οκτώβριο που οι υψηλότεροι αριθμοί οφείλονταν σε μεθοδολογικές αλλαγές.

Click4more: Ανελέητος ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: Πάνω από 360.000 νεκροί και 21,2 εκατ. κρούσματα

Η έξαρση της πανδημίας αποδίδεται από αξιωματούχους κυρίως στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις πολιτών την περίοδο των εορτών του τέλους της περασμένης χρονιάς. Επίσης, στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Το Μεξικό άρχισε την 24η Δεκεμβρίου πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, με την αξιοποίηση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech. Τη Δευτέρα εξάλλου δόθηκε το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δόσεις του οποίου αναμένεται να παραληφθούν τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share