Ο Μέρντοχ αποζημίωσε κρυφά τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για υπόθεση υποκλοπής

Author

Categories

Share

Ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση έλαβε κρυφά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μετά από συμφωνία του με Μέσο Ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η πληρωμή έγινε το 2020 ώστε με αυτό τον τρόπο να διευθετηθεί αθόρυβαμια αγωγή για τηλεφωνικές υποκλοπές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας μέσα από μία από τις αγωγές του αδελφού του.

Την αποκάλυψη έκανε ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι αυτή προκειμένου να αποδείξει ότι δεν πρέπει να απορριφθεί η αγωγή του Χάρι κατά του εκδότη της Sun και της News Of The World.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η αγωγή υποστηρίζει ότι οι εφημερίδες συγκέντρωσαν παράνομα πληροφορίες σε ένα σκάνδαλο που χρονολογείται εδώ και δύο δεκαετίες.

Η News Group Newspapers, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Μέρντοχ, τόνισε ότι ανώτατος δικαστής θα έπρεπε να απορρίψει τις αγωγές του πρίγκιπα και του ηθοποιού Χιου Γκράντ για τηλεφωνικές υποκλοπές, επειδή οι αγωγές υποβλήθηκαν πολύ αργά.

Από την άλλη όμως ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι εμποδίστηκε να προχωρήσει την υπόθεσή του αυτή λόγω μιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και των εφημερίδων που προέβλεπε συμβιβασμό.

Όπως έγινε γνωστό οι πρίγκιπες θα καθυστερούσαν τις νομικές κινήσεις κατά του ομίλου των εφημερίδων και σε αντάλλαγμα θα δέχονταν συγγνώμη από τον όμιλο. Η συμφωνία, την οποία ο πρίγκιπας είπε ότι ενέκρινε η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’, θα απέτρεπε επίσης μελλοντικές αγωγές από τους βασιλείς.

Να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι ξεκίνησε να πιέζει για μια λύση το 2017, αλλά δήλωσε ότι «βαρέθηκε» αφού ο εκδότης «κωλυσιεργούσε». Έτσι κατέθεσε αγωγή το 2019. Τα έγγραφα ανέφεραν ότι ο Γουίλιαμ, πρίγκιπας της Ουαλίας, συμβιβάστηκε αργότερα για ένα μεγάλο, αλλά μη γνωστό, ποσό.

«Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι, απαντώντας σε αυτή την προσπάθεια της NGN να αποτρέψει την όποια διαδικασία του Χάρι, αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες αυτής της μυστικής συμφωνίας, καθώς και το γεγονός ότι ο αδελφός του, διευθέτησε πρόσφατα την αξίωσή του κατά της NGN παρασκηνιακά», είπε ο δικηγόρος David Sherborne. «Αυτό χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από (τον Χάρι) ως ”ασπίδα και όχι ως σπαθί” απέναντι στην επίθεση της NGN».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share