Ο Μισέλ Κλεζ παραμένει επικεφαλής των ερευνών για το Qatar Gate – Απορρίφθηκε το αίτημα απαλλαγής του Μαρκ Ταραμπέλα

Author

Categories

Share

Ο Μισέλ Κλεζ θα συνεχίσει να ηγείται των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, καθώς το Εφετείο των Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του προφυλακιστέου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για την απαλλαγή του δικαστή – ανακριτή.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα προφυλακίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου και κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, με την υπεράσπισή του να καταθέτει αίτημα απαλλαγής του Μισέλ Κλεζ, ισχυριζόμενοι ότι είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του Βέλγου ευρωβουλευτή στο ένταλμα σύλληψης που συνέταξε και εξέδωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε από την έρευνα και έτσι το αίτημα παραπέμφθηκε στο Εφετείο των Βρυξελλών, το οποίο εξέδωσε σήμερα Τρίτη (14.3.2023) την τελική απόφασή του, με τη Le Soir να αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι «παραμένει επικεφαλής της έρευνας για το Qatar Gate».

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, κατηγορεί τον Μαρκ Ταραμπέλα ότι έλαβε τουλάχιστον 120.000 ευρώ σε μετρητά για να υπερασπιστεί τις θέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ο Μαρκ Ταραμπέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share