Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Είχε εναντιωθεί στη δικαστική μεταρρύθμιση

Author

Categories

Share

Τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ αποφάσισε σήμερα Κυριακή (26.3.2023) να αποπέμψει από τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός του Ισράηλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ», ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισράηλ.

Σημειώνεται ότι ο Γιόαβ Γκάλαντ εναντιώθηκε πρόσφατα στο ιδιαίτερα αμφισβητούμενο σχέδιο για την αναμόρφωση του ισραηλινού δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η αποπομπή του υπουργού Άμυνας γίνεται την επομένη της ομιλίας του, κατά την οποία ζήτησε να υπάρξει παύση ενός μήνα στη διαδικασία της δικαστικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι φοβάται πως η συνέχιση της διχόνοιας ανάμεσα στους πολίτες για αυτό το θέμα θα δημιουργήσει «πραγματική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Ο Γιόαβ Γκάλαντ ζήτησε επίσης να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και υπογράμμισε ότι «οι μεγάλες αλλαγές σε εθνικό επίπεδο πρέπει να γίνονται μέσω της διαβούλευσης και του διαλόγου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share