Ο Πριγκόζιν ζήτησε από τα μέλη της Wagner να μην κρατούν αιχμαλώτους στην Ουκρανία – «Να τους σκοτώνετε όλους»

Author

Categories

Share

«Να τους σκοτώνετε όλους». Αυτό είναι το μήνυμα του επικεφαλής της Wagner προς τα μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης στην Ουκρανία, μετά την ανάρτηση στο Telegram στην οποία μέλη του ουκρανικού στρατού μιλούν για την εκτέλεση μέλους της οργάνωσης.

Ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφέρθηκε στην ηχογράφηση από την Ουκρανία: «Δεν γνωρίζουμε πώς ονομαζόταν το αγόρι μας που τραυματίστηκε και σκοτώθηκε από τους απαίσιους Ουκρανούς. Αλλά θα σκοτώνουμε όλους όσοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης. Δεν θα κρατάμε πλέον αιχμαλώτους».

Αντιδρούσε σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε άλλο λογαριασμό του Telegram που στηρίζει τη Wagner, στο οποίο ακούγεται μια συζήτηση μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών που ζητούν να εκτελεστεί μαχητής της οργάνωσης που κρατείται αιχμάλωτος.

To AFP δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της ηχογράφησης.

«Όταν κρατάς έναν αιχμάλωτο, αρχίζεις να τον φροντίζεις. Tον φροντίζεις, δεν του κάνεις κακό και τον στέλνεις πίσω στο σπίτι του έπειτα από κάποιο καιρό, αφού τον ανταλλάξεις (με άλλον κρατούμενο) ή απλώς έτσι», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Η οργάνωση Wagner, που κατηγορείται για διάφορες ωμότητες στο πεδίο της μάχης όπου κι αν έχει αναπτυχθεί στον κόσμο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη του Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι κακομεταχειρίζονται αιχμαλώτους πολέμου.

Στα μέσα Απριλίου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καταγγείλει τις ενέργειες των Ρώσων «τεράτων», μετά την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου.

Ο Πριγκόζιν είχε απορρίψει τις κατηγορίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης και ενός λιποτάκτη της Wagner, σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες του αποκεφαλισμού ανήκαν στην ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share