Ο Ταραντίλης απάντησε για πρώτη φορά στον Τσίπρα: Ποια απόφαση επικαλείται για τη Θεσσαλονίκη;

Author

Categories

Share

Η πρώτη ανακοίνωση που έκανε ο Χρήστος Ταραντίλης ως (ορκισμένος πια) κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε να κάνει με τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τις εισηγήσεις πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα. Και ήταν εντελώς διαφορετική από εκείνες του προκατόχου του, Στέλιου Πέτσα.

Ο Χρήστος Ταραντίλης, αφού εκφράζει τη λύπη του πως η πρώτη του ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος «αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης», καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η Κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;».

Click4more Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μίλησα για την Επιτροπή αλλά για λοιμωξιολόγους που έβγαιναν στα κανάλια

Ζητά επίσης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;».

«Όσο για το ενδεχόμενο «τρίτου κύματος» της πανδημίας, θα καλέσω τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και θα του υπενθυμίσω ότι η Κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά», συνεχίζει ο Χρήστος Ταραντίλης.

Και κλείνει τη δήλωσή του: «Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share