Ο Τραμπ «κονόμησε» από τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος του – Μάζεψε 7 εκατ. ευρώ από δωρεες

Author

Categories

Share

Όχι απλά δεν πτοείται ο Τραμπ από τις ποινικές διώξεις σε βάρος του, αλλά συγκέντρωσε από δωρεές και… σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια αφότου έγινε γνωστό πως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από ομοσπονδιακό δικαστήριο για παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων.

Ο «πρόεδρος Τραμπ εξασφάλισε πάνω από 6,6 εκατομμύρια δολάρια αφότου ο ανισόρροπος Τζακ Σμιθ ανακοίνωσε τον πολιτικό διωγμό», ανέφερε η ομάδα του υποψήφιου.

Τα 4,5 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν από δωρεές που έγιναν μέσω διαδικτύου και άλλα 2,1 εκατ. σε εκδήλωση που οργανώθηκε την Τρίτη στο Μπέντμινστερ Κλαμπ, ιδιόκτητη έκταση με γήπεδο γκολφ που ανήκει στον Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Εκπρόσωπος του Τραμπ, που είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος της παράταξης για την προεδρία το 2024, είπε αργότερα πως ξεπεράστηκε το όριο των 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος όταν του απαγγέλθηκαν οι συνολικά 37 κατηγορίες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο προχθές Τρίτη. Διατείνεται πως είχε «κάθε δικαίωμα» να κρατήσει τα έγγραφα και παρουσιάζει τη δίωξη σε βάρος του ως προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον θέσουν εκτός μάχης το 2024 και να πλήξουν τους Ρεπουμπλικάνους, περίπου το 30% εκ των οποίων θεωρείται πως τον υποστηρίζει αταλάντευτα.

«Δεν καταδιώκουν εμένα, καταδιώκουν εσένα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, με την τελευταία λέξη γραμμένη με κεφαλαία γράμματα, σε ένα από τα πολλά μηνύματά του στους υποστηρικτές του με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων χθες.

Δεν πιστεύει τις κατηγορίες το 81% των Ρεπουμπλικανών

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το μήνυμα έχει αποτέλεσμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων (το 81%) πιστεύει πως η απαγγελία των κατηγοριών έχει πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ρόιτερς και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Ο Τραμπ είχε επίσης δει τα κεφάλαια που δωρίζουν πολίτες στην εκστρατεία του να αυξάνονται αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απάτη, υπόθεση που αφορά την καταβολή χρημάτων στην Στόρμι Ντάνιελς το 2016 για να εξασφαλιστεί η σιωπή της. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως θα του απαγγέλλονταν κατηγορίες, η εκστρατεία του εξασφάλισε 7 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον σύμβουλό του Τζέισον Μίλερ.

Οργάνωση προσκείμενη στην εκστρατεία του Τραμπ σπάει ήδη ρεκόρ συγκέντρωσης κεφαλαίων στο αρχικό στάδιο της προσπάθειάς του να είναι ξανά υποψήφιος, υποσκελίζοντας τους ανταγωνιστές του για το χρίσμα της παράταξής του, ιδίως τον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις.

Η διαφορά των Τραμπ και ΝτεΣάντις ξεπερνά τις 20 εκατοστιαίες μονάδες (43-22%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share