Ο Τσαβούσογλου αποκάλεσε τσαρλατάνο τον Μπάιντεν – Σφοδρά πυρά για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Author

Categories

Share

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράστηκε με βαρύτατους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απάντησε ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια πολιτικών τσαρλατάνων να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, καταδικάζοντας την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και του Τζο Μπάιντεν για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Είναι μια ιδιαίτερα προσβλητική απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Τζο Μπάιντεν, καθώς η Τουρκία πιέζει να αγοράσει F16 από την Ουάσινγκτον ενώ ήδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εγκρίνει ένα προγενέστερο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού, αξίας 260 εκατ. δολαρίων, από την Τουρκία.

«Όσοι επιμένουν επίτηδες στα λάθη τους προορίζονται να μείνουν στη μνήμη ως υποκριτές. Κανείς δεν θα τολμήσει να μας κάνει διάλεξη για την Ιστορία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ξεχωριστή δήλωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Από τη μεριά του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ορισμένων χωρών, λέγοντας ότι η Άγκυρα τις θεωρεί «άκυρες» και καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο όσους «επιμένουν σε αυτό το λάθος».

«Οι ατυχείς δηλώσεις που είναι ασυμβίβαστες με τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο σχετικά με τα γεγονότα του 1915 είναι μάταιες προσπάθειες που στοχεύουν στην επανεγγραφή της Ιστορίας λόγω πολιτικών κινήτρων», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να λάβει διαλέξεις για τη δική της ιστορία από τον καθένα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να οριστούν σύμφωνα με τις προσωπικές ατζέντες των πολιτικών και τις εγχώριες πολιτικές εκτιμήσεις τους».

«Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει μόνο σε διαστρέβλωση της Ιστορίας. Όσοι επιμένουν σε αυτήν την προκατειλημμένη προσέγγιση θα μείνουν στην ιστορία ως άχρηστοι καιροσκόποι πολιτικοί», κατέληξε στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share