Οι 4 άξονες για το «νέο ΕΣΥ» – Ο Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Author

Categories

Share

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία που φέρει τον τίτλο «Το νέο ΕΣΥ» παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος  Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το συνολικό σχέδιο του κόμματος για την Υγεία, για ένα νέο, όπως χαρακτηριστικά είπε, ΕΣΥ, που υπακούει σε συγκεκριμένες στρατηγικές προτεραιότητες και ιεραρχήσεις:

Πρώτον, την ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, για ισότητα και δικαιοσύνη στην Υγεία, με έμφαση στην πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη.
Αναβαθμισμένη και ασφαλής, για προσωπικό και ασθενείς, λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας.

Δεύτερον την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ – την αντιστροφή της τάσης παραίτησης και φυγής ιατρικού δυναμικού, και τον δραστικό περιορισμό του brain drain με νέο πλαίσιο αμοιβών, συνθηκών εργασίας, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης των νέων επαγγελματιών υγείας.

Πεποίθηση μας είναι, τρίτον, ότι η δημόσια Υγεία πρέπει να αποτελεί παράμετρο σε όλες τις πολιτικές και αυτό επιτάσσει την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και την διατομεακή-διυπουργική συνεργασία σε όλα τα κρίσιμα πεδία (περιβαλλοντική προστασία, αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, σχολική υγεία, ασφάλεια τροφίμων, οδική ασφάλεια, σεξουαλική υγεία, εξαρτήσεις), με στόχο την υγειονομική θωράκιση της κοινωνίας και της χώρας, ως κρίσιμης προϋπόθεσης για δίκαιη και ανθεκτική ανάπτυξη.

Τέταρτη στρατηγική προτεραιότητα, είναι η οικοδόμηση μιας νέας σχέση Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, στην κατεύθυνση της επικουρικής του λειτουργίας με το ΕΣΥ, με στόχο τη διευρυμένη κάλυψη αναγκών και τη μείωση των επιβαρύνσεων των πολιτών.

Με ένα νέο πλαίσιο συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες παρόχους και δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή της ολιγοπωλιακής αναδιάρθρωσης της αγοράς υγείας.

Και τέλος η εξάλειψη των ανισοτήτων στην Υγεία, ώστε να εγγυηθούμε την ισότιμη πρόσβαση σε όλους και όλες ανεξαρτήτως εισοδήματος και με θετικές διακρίσεις υπέρ των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων πληθυσμών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες/ νησιωτικές περιοχές.

Δείτε Live την παρουσίαση

Στην εκδήλωση μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν οι Κώστας Κατσιγιαννόπουλος, πρόεδρος Γιατρών Νοσοκομείου Λήμνου, Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΕΝΓΕ, Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δημήτρης Τζιάλλας, Νοσηλευτής, υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθανάσιος Τσάκρης, Καθηγητής Μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, υποψ. βουλευτής Επικράτειας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share