Οι CHORES της Μαρίνας Σάττι σε μοναδική συναυλία στην Λυρική Σκηνή

Author

Categories

Share

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 20:30.

Με τη συμμετοχή της πλήρους σύνθεσης της χορωδίας, οι CHÓRES ανεβαίνουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή υπό της οδηγίες της Μαρίνας Σάττι και προτείνουν ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα, όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες.

Με πάνω από εκατό συμμετέχουσες επί σκηνής, οι CHÓRES προσεγγίζουν αυτό το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία αυτού του μοναδικού συνόλου, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές φωνητικές και κινησιολογικές ικανότητες των μελών τους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μιχάλη Αδάμη, Γιάννη Γιαννάκου, Γιάννη Ιωαννίδη, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Πέτρου Κλαμπάνη, Ζόλταν Κόνταϋ, Μάρθας Μαυροειδή, Άλκη Μπαλτά, Λάγιος Μπάρντος, Χρήστου Σαμαρά, Νίκου Σκαλκώτα, Άγγελου Τριανταφύλλου και Φίλιππου Τσαλαχούρη. Το σύνολο διευθύνουν οι αρχιμουσικοί Ειρήνη Πατσέα, Χριστίνα Πουπάλου και Σιμέλα Εμμανουηλίδου και την κινησιολογία επιμελούνται οι χορογράφοι Σταύρος-Αλέξανδρος Ικμπάλ και Κατερίνα Φώτη.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES αποτελεί ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που συγκροτήθηκε το 2018 και απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών που μοιράζονται την αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι. Αποσκοπεί τόσο στη συστηματική καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μελών του στη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική όσο και στη διαμόρφωσή τους ως καλλιτέχνιδων με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη.

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και αδιάκοπης μελέτης, το σύνολο αριθμεί σήμερα περισσότερες από 150 γυναίκες, ηλικίας από 15 έως 60 ετών, οι οποίες εξασκούνται σε τακτική βάση σε ολόκληρο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Με κεντρικό άξονα τη μουσική, οι CHÓRES επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εκφραστικών μέσων τους με γνώμονα τόσο την ανάδειξη του πλούτου της παραδοσιακής μουσικής όσο και την αξιοποίησή του μέσω της δημιουργίας σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων που συνδυάζουν το μουσικό υλικό του παρελθόντος με την αισθητική τού σήμερα. Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει από παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται αποκλειστικά μέσω ticketservices.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share