Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας ζητάνε αυξήσεις μισθών για πρώτη φορά στην ιστορία

Author

Categories

Share

Ακόμα και οι κληρικοί στη Βρετανία ζορίζονται οικονομικά από την κρίση του κόστους ζωής στη χώρα και αυτό εκανε τους εφημέριους της Εκκλησίας της Αγγλίας να υποβάλουν επισήμως αίτημα αύξησης των μισθών τους για πρώτη φορά στην περίπου 500ετή ιστορία τους.

Το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς της Βρετανίας και άλλους λαϊκούς της Εκκλησίας της Αγγλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει αύξηση 9,5% στον μισθό των κληρικών και το επιπλέον ποσό να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο του 2024.

«Έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα»

«Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον κλήρο την μικρή αύξηση μισθού που διεκδικεί», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Σάρον Γκρέιαμ αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο 13,2 δισ δολαρίων που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής.

Έδωσε επιδόματα

Τον περασμένο χρόνο η Εκκλησία αποταμίευεσε 3 εκατ. στερλίνες για τις επισκοπές προκειμένου να δώσει επιδόματα στους κληρικούς εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί εργαζόμενοι απεργούν συχνά τον τελευταίο χρόνο ζητώντας αυξήσεις.

Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος ετήσιος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.

«Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους», είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.

Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share