Οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να ανασύρουν το αμερικανικό drone από τη Μαύρη Θάλασσα

Author

Categories

Share

Το θρίλερ με την κατάρρευση του αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζεται, αφού η Ρωσία θα επιχειρήσει να εντοπίσει και να ανασύρει το βυθισμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ανακτήσουμε ή όχι, αλλά πρέπει να γίνει. Και σίγουρα θα εργαστούμε πάνω σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νικολάι Πατρούσεφ για το αμερικανικό drone. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Χθες Τρίτη (14.4.2023) ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει όσα πολύτιμα στοιχεία σχετίζονται με το συγκεκριμένο drone, επειδή «προφανώς δεν θέλουμε να δούμε κανέναν να το πιάνει στα χέρια του πέρα ​​από εμάς».

Οι ΗΠΑ θα ήθελαν να το βρουν πριν από όλους το drone, ωστόσο αν η Ρωσία επιχειρήσει να το ανασύρει «τότε οι πιθανότητές της να εκμεταλλευθεί χρήσιμες πληροφορίες θα έχουν ελαχιστοποιηθεί πολύ», εξήγησε ο Τζον Κίρμπι, την ώρα που δύο αξιωματούχοι μίλησαν στο CNN και επισήμαναν ότι το ευαίσθητο λογισμικό του drone έχει διαγραφεί.

Μάλιστα, η διαγραφή του λογισμικού έγινε αμέσως μετά τη «συνάντηση» που είχε το drone με το ρωσικό μαχητικό Su-27 στη Μαύρη Θάλασσα. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών είχαν νωρίτερα σήμερα έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share