Οικονομική ανάκαμψη σε δύο χρόνια: Τέσσερις CEO’ s μιλούν για τις επιπτώσεις του Covid-19 στην αγορά

Author

Categories

Share

Τέσσερις CEO’s από το χώρο της ενέργειας, του λιανεμπορίου, των ασφαλειών και του real estate, τοποθετούνται για τις επιπτώσεις που προκάλεσε η υγειονομική κρίση στους κλάδους που δραστηριοποιούνται και αναφέρουν τη στρατηγική που χαράσσουν οι ίδιοι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ: «Οι προκλήσεις ήταν μεγάλες και στην προ Covid-19 εποχή. Η στρατηγική προτεραιότητα μας είναι ο ενεργειακός μετασχηματισμός, ο οποίος βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το Green Deal, τον εκσυγχρονισμό των προϊόντων, την εξυπηρέτηση των πελατών και τη ψηφιοποίηση των δικτύων. Η Ελλάδα κάνει μεταστροφή και μπορεί να γίνει Ευρωπαϊκός κόμβος για το ρεύμα».

Βασίλης Σταύρου CEO της AB Βασιλόπουλος: «Ο Covid-19 επιτάχυνε τις αλλαγές που είχαν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται. Οδηγούμαστε σε ανθρωποκεντρική ηγεσία, στο emotional και rational leading».

Κώστας Πετρούτσος, Managing Director της Leaseplan: «Στηρίξαμε την εταιρική κουλτούρα αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνίας μας, με συνέπεια στις αξίες και με αποτελεσματική και ποιοτική επικοινωνία τόσο για τις προκλήσεις, όσο και για τα αποτελέσματα. Η στρατηγική μας παραμένει η ίδια. Ευελιξία στον τρόπο με μοντέρνα μοντέλα αξιολόγησης και με τη δημιουργία cross functional teams».

Χρήστος Μισαηλίδης, CEO της  IWG: «Οι έντονα απότομες αλλαγές στις ανάγκες στο real estate portfolio των οργανισμών σε παγκόσμιο επίπεδο μας οδήγησαν στον άμεσο επαναπροσδιορισμό των προϊόντων. Προσανατολιζόμαστε προς ένα διευρυμένο δίκτυο επιχειρηματικού χώρου. Οι εργαζόμενοι μας βλέπουν πλέον ξεκάθαρα την εικόνα για το πού πάμε».

Τις παραπάνω απόψεις εξέφρασαν τα υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη του CEO Clubs Greece στο πλαίσιο του διαδικτυακού Forum «Beyond the Crisis. Pivoting for Growth» που διοργάνωσε το CEO Clubs Greece.

Τι έδειξε η έρευνα της McKinsey

Κατά τη διάρκεια του Forum, παρουσιάσθηκε η έρευνα της McKinsey αναφορικά με το τί πιστεύουν οι CEOs παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του Covid-19 και πότε εκτιμούν ότι θα γίνει η επαναφορά στην κανονικότητα ενώ επιπλέον δόθηκαν συμβουλές για επιχειρηματικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην επιχειρηματική αναγέννηση.

Στο πλαίσιο αυτό αναλύθηκε ένας αριθμός σεναρίων για την πορεία της πανδημίας και της ανάκαμψης, με τους CEOs να καλούνται να απαντήσουν ποιο θεωρούν το πιο ρεαλιστικό σενάριο σε σχέση με την ισχύουσα κατάσταση και τα ισχύοντα μέτρα. Η πλειοψηφία τους διαβλέπει ως το πιο ρεαλιστικό σενάριο οικονομικής ανάκαμψης τα δύο χρόνια.

Να σημειωθεί, ότι το Forum προλόγισε η πρόεδρος του CEO Clubs Greece, Γεωργία Καρτσάνη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού και επανεφεύρεσης του leadership σε ένα νέο επίπεδο Ground Zero, δηλώνοντας ότι «αυτή την περίοδο αχαρτογράφητης κρίσης πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότερο διορατικοί και να δημιουργούμε ευκαιρίες από εκεί που δεν υπάρχουν».

Ο κεντρικός ομιλητής του Forum, Γιώργος Τσοπέλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey & Co., τόνισε ότι «σήμερα, η σημασία της κουλτούρας για τους οργανισμούς είναι περισσότερο ζωτική. Χρειάζεται να προσαρμόσουν τις αξίες τους στη νέα εποχή. Να υιοθετήσουν νέα μοντέλα διανομής, να προχωρήσουν σε ταχύτερες αλλαγές, να υιοθετήσουν ευέλικτες στρατηγικές και να έρθουν πιο κοντά στη κοινωνία, έχοντας μια προσαρμοστική κουλτούρα. Το αίσθημα του φόβου και του άγχους μετουσιώνεται σε ευκαιρία και ελπίδα για το μέλλον. Η στρατηγική δεν έχει αλλάξει, όμως οι μακροπρόθεσμες αλλαγές γίνονται πλέον βραχυπρόθεσμες».

Πηγή: newsit.gr

Author

Share