Οικονόμου για τηλεοπτικές άδειες: Αμείλικτα τα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα

Author

Categories

Share

Τα όσα είπε στην κατάθεση της στο Ειδικό Δικαστήριο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, η επί 40 χρόνια γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, σχολιάζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και ‘Αρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του σχετικά με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Και προσθέτει: Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντί να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα».

«Υπήρχαν χρήματα που έφευγαν σε φακέλους»

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (12.01.2023) η μάρτυρας, Ευθαλία Διαμαντή, δήλωσε – μεταξύ άλλων – στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες πως ο τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, πλησίασε τον Χρήστο Καλογρίτσα στα τέλη του 2015 και του ζήτησε να «δανείσει» το όνομά του στην προσπάθεια να φτιαχτεί κανάλι και εφημερίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι δικηγόροι και άλλοι ήταν επιλεγμένοι από τον κ. Παππά, όχι από τον κ. Καλογρίτσα. Αμείβονταν από τον κ. Καλογρίτσα αλλά ο κ. Παππάς έλεγε ότι θα τακτοποιηθεί το οικονομικό θέμα», ανέφερε η μάρτυρας για να προσθέσει λίγο αργότερα πως από την πλευρά επιχειρηματία «υπήρχαν και άλλα χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα».

Γραμματέας Καλογρίτσα για τηλεοπτικές άδειες: «Υπήρχαν χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα»

Η μάρτυρας μάλιστα που γνωρίζει πολύ καλά τον Χρήστο Καλογρίτσα είπε συγκεκριμένα στο δικαστήριο πως «αν και υπήρξε σε όλη του τη ζωή καθοδηγητής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών υπήρξε καθοδηγούμενος για να βοηθήσει την ομάδα των ανθρώπων που ήθελαν αυτό το εγχείρημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share