Οπαδός του Τραμπ έβρισε τον Μπάιντεν! Η κωδικοποιημένη βρισιά που παραπέμπει σε «fuck you»

Author

Categories

Share

Η παράδοση στις ΗΠΑ θέλει τον εκάστοτε πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία να τηλεφωνούν σε πολίτες τα Χριστούγεννα. Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ δεν έγιναν η εξαίρεση, αλλά ίσως το… μετάνιωσαν!

Κατά τη διάρκεια εντός από τα τηλεφωνήματα για Καλά Χριστούγεννα, ο Τζο Μπάιντεν άκουσε έναν άνδρα, οπαδό του Ντόναλντ Τραμπ, να τον βρίζει, χρησιμοποιώντας μια κωδικοποιημένη βρισιά!

Ο άνδρας έκλεισε το τηλέφωνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη, βαριά προσβλητική έκφραση, πολύ δημοφιλή στις τάξεις των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.

Κάθε χρόνο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του συνομιλούν με ορισμένους ανθρώπους που τηλεφωνούν στην ειδική γραμμή για την παρακολούθηση της πορείας του Άη Βασίλη, την οποία χειρίζεται από το 1955 η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν, μέσω βιντεοσύνδεσης από τον Λευκό Οίκο, μίλησαν με έναν άνδρα που είπε πως τον λένε «Τζάρεντ», πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Αφού μίλησε για λίγο με τα παιδιά, τα οποία ρώτησε τι δώρα ήθελαν και κατόπιν τα παρότρυνε να κοιμηθούν νωρίς, ο Τζο Μπάιντεν αντάλλαξε μερικά λόγια με τον πατέρα, υπογραμμίζοντας πως και οι δυο τους έχουν γιους που τους λένε Χάντερ.

Κλείνοντας το τηλεφώνημα, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα» στον συνομιλητή του. Ο τελευταίος απάντησε «σας εύχομαι κι εσάς ευτυχισμένα, καλά Χριστούγεννα» προτού κλείσει με τη φράση «Let’s go Brandon».

«“Let’s go Brandon”, σύμφωνοι», αποκρίθηκε ο Τζο  Μπάιντεν, χωρίς να αντιδράσει σε αυτή την κωδικοποιημένη φράση, η οποία στην πραγματικότητα σημαίνει «Fuck you Biden» («Μπάιντεν, άντε γ…»).

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο πρόεδρος κατάλαβε τη βρισιά, η Τζιλ Μπάιντεν πάντως αντέδρασε με ένα αμήχανο γελάκι και γυρίζοντας τα μάτια.

Φυσικά, το βίντεο από το περιστατικό έγινε viral αμέσως στα social media, με πολλούς να αποθεώνουν τον Τζο Μπάιντεν για την ψυχραιμία του.

Πως προέκυψε το Let’s Go Brandon

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου, όταν μια δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου NBC, που έπαιρνε συνέντευξη από τον οδηγό αγώνων ράλι Μπράντον Μπράουν έπειτα από νίκη του σε αγώνα του NASCAR, υψώνοντας τη φωνή της για να καλύψει την οχλαγωγία από τις εξέδρες των θεατών, είπε: «Μπορείτε να ακούσετε τις φωνές του πλήθους: “Εμπρός Μπράντον!” (Let’s Go Brandon)».

Στην πραγματικότητα, το πλήθος ακουγόταν αρκετά ευκρινώς να φωνάζει «Fuck you Biden!» («Μπάιντεν, άντε γ…»).

Το λάθος ή η προσπάθεια της δημοσιογράφου να καλύψει το υβριστικό σύνθημα, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε σλόγκαν, που επιτρέπει την εξύβριση του Τζο Μπάιντεν χωρίς να προφέρει κανείς την «F word», τη θεωρητικά αυστηρά απαγορευμένη βρισιά.

Πέραν των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί πρώτης τάξης έχουν χρησιμοποιήσει έκτοτε τη συγκεκριμένη κωδικοποιημένη διατύπωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share