Ώρα διαπραγματεύσεων – Στις 16:00 στο ίδιο τραπέζι Ουκρανοί και Ρώσοι

Author

Categories

Share

Στις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί τελικά ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών Ουκρανίας και Ρωσίας για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησαν με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων πριν από 8 ημέρες.

Στις διαπραγματεύσεις, η μεριά της Ουκρανίας σχεδιάζει να θέσει προς συζήτηση το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων προτού προχωρήσει σε συζήτηση άλλων θεμάτων, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακαμία.

«Καθ΄όδόν για τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία. Ήδη είμαστε μέσα στα ελικόπτερα», έγραψε από την πλευρά του στη σελίδα του στο Twitter ο Μικαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναρτώντας και μια φωτογραφία του μαζί με τον Αρακαμία, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, μέσα σε καμπίνα ελικοπτέρου.

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα συναντηθούν στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, στο κτήριο που είχε υπογραφεί η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι εχθροπραξίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share