Ουκρανία: «Κρατήστε γερά» λένε οι αρχές στους πολίτες απέναντι στις τακτικές διακοπές ρεύματος

Author

Categories

Share

Οι ουκρανικές αρχές κάλεσαν σήμερα (03.12.2022) τους πολίτες της Ουκρανίας να «κρατήσουν γερά» απέναντι στις διακοπές ρεύματος που αποτελούν καθημερινότητα μετά τα ρωσικά πλήγματα των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία  έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο.

«Από Δευτέρα, θα ζητήσω από την Oblenergo έναν πάροχο να ξαναδεί τα ωράρια της περιοχής της Ουκρανίας. Θα υπάρξουν πολύ πιθανόν διακοπές ρεύματος τεσσάρων ωρών», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής του Μικολάιφ, Βιτάλιι Κιμ.

Περιέγραψε μια «αυξημένη κατανάλωση» ηλεκτρισμού, η οποία όπως είπε αναμένεται να καταστήσει αναγκαίες μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές προκειμένου να ελαφρυνθεί το περιφερειακό ηλεκτρικό δίκτυο. «Πρέπει να κρατήσουμε γερά», είπε στους κατοίκους της περιοχής του.

Η Ρωσία εξαπολύει από τον Οκτώβριο μαζικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν εκατομμύρια Ουκρανούς, βυθίζοντάς τους κάθε μέρα στο σκοτάδι και στο κρύο.

Στο στρατιωτικό πεδίο, οι μάχες είναι «σκληρές» στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γιατί «οι Ρώσοι είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν» για τις επιθέσεις του Κιέβου, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής του Λουχάνσκ, Σέρχιι Χαϊντάι.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προωθούνται αργά μέσα από τη ρωσική άμυνα προς την κατεύθυνση της Σβατόνε – Κρεμίνα», σημείωσε ωστόσο, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πρωινό δελτίο του ουκρανικού στρατού, η κατάσταση είναι «δύσκολη» κοντά στο Μπαχμούτ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, την οποία οι Ρώσοι προσπαθούν να κατακτήσουν χωρίς να το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής.

Η μάχη γύρω από την πόλη αυτή απέκτησε μια πιο συμβολική σημασία για τους Ρώσους αξιωματούχους καθώς η κατάκτησή της θα ερχόταν έπειτα από μια σειρά από ταπεινωτικές ήττες, με υποχωρήσεις από το Χάρκοβο (βορειοανατολικά) τον Σεπτέμβριο και τη Χερσώνα τον Νοέμβριο.

Οι ίδιες καταστάσεις συναντούν τα στρατεύματα του Κιέβου στην περιοχή της Χερσώνας, από όπου ρωσικός στρατός αποχώρησε εν μέρει τον Νοέμβριο, λέγοντας πως θέλει να εδραιώσει τις θέσεις του.

«Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Χερσώνα και κατέστρεψαν τα ηλεκτρικά δίκτυα», μπορεί να διαβάσει κανείς στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share