Ουκρανία: «Νεκρός ο Ρώσος διοικητής της 49ης Στρατιάς στη Χερσώνα – Περικυκλώθηκε το Τσερνίχιβ»

Author

Categories

Share

Ο σύμβουλος του προέδρου στην Ουκρανία, Ολέκσιγ Αρέστοβιτς, αποκάλυψε πως ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια πρώτη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Σλάβουτιτς. Σημειώνεται ότι στην πόλη αυτή ζουν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Σημειώνεται επίσης πως νωρίτερα την Παρασκευή, 25.03.2022, τοπικές αρχές ανέφεραν πως το Σλάβουτιτς είναι «τελείως απομονωμένο», με τις ρωσικές δυνάμεις λίγο πέρα από τα όρια της πόλης. Σε μια ανακοίνωση, η διοίκηση της περιοχής του Κιέβου είπε: «Το Σλάβουτιτς είναι πλήρως απομονωμένο. Ο εχθρός βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την πόλη».

Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ότι ο ουκρανικός στρατός εξουδετέρωσε άλλον έναν Ρώσο αντιστράτηγο, ο οποίος ήταν διοικητής της 49ης στρατιάς της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη στην πόλη Chornobayivka, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Χερσώνας, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο αντιστράτηγος Yakov Rezantsev, είναι ο έκτος Ρώσος αξιωματούχος τέτοιου βαθμού που σκοτώνεται στον πόλεμος της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις δημιούργησαν έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν μερικώς να δημιουργήσουν έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία από εδάφη στην ουκρανική περιοχή Ντονέτσκ.

«Ο εχθρός πέτυχε εν μέρει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της προσωρινά κατεχόμενης Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και τμήματος της περιοχής του Ντονέτσκ», σημειώνεται σε μια διαδικτυακή ανάρτηση. Η Κριμαία προσαρτήθηκε στη Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.

Το Τσερνίχιβ έχει αποκλειστεί από τις ρωσικές δυνάμεις

Η πόλη Τσερνίχιβ, στην βόρεια Ουκρανία, έχει αποκλειστεί από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«Η πόλη έχει περικυκλωθεί (…), επιχειρησιακά από τον εχθρό», δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Τσάους, προσθέτοντας ότι η πόλη δέχεται πυρά από πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη.

Πηγή: Onalert.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share