Ουκρανία: Στην Μαριούπολη ο Σεργκέι Σοϊγκού για να επιθεωρήσει τη ρωσική ανοικοδόμηση της πόλης

Author

Categories

Share

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκε την Ουκρανία και την Μαριούπολη, την οποία κατέλαβαν πέρυσι οι ρωσικές δυνάμεις μετά την πολιορκία της για μήνες.

Ο Σοϊγκού πήγε στη ζώνη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία για να επιθεωρήσει τις εργασίες ανοικοδόμησης στο Ντονμπάς, και στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε και την Μαριούπολη.

Ο ρωσικός στρατός είχε γνωστοποιήσει το Σάββατο επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο Σοϊγκού σε “διοικητική θέση” στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που μαίνεται η μάχη για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

“Στο πλαίσιο μετακίνησής του στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, ο Σοϊγκού διεξήγαγε επιθεωρήσεις σε περιοχές που έχουν ήδη ανοικοδομηθεί όπως και σε νέα εργοτάξια στην Μαριούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία κατά την οποία ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την πόλη.

Στην Μαριούπολη, ο Σοϊγκού επισκέφθηκε κυρίως ιατρικό κέντρο, κέντρο πρώτων βοηθειών και νέα συνοικία με κατοικίες που περιλαμβάνει 12 κτίρια, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι του παρουσιάστηκε επίσης έκθεση για την οικοδόμηση σχολείων στην πόλη αυτή λιμάνι, η οποία πολιορκείτο για μήνες προτού περάσει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων τον περσινό Μάιο.

Στον Σοϊγκού παρουσιάστηκε επίσης έκθεση για την κατασκευή σημαντικού υδραγωγείου που θα συνδέει την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με την ρωσική περιφέρεια Ροστόφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται εν μέσω σφοδρών μαχών για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, πόλης με περιορισμένη στρατηγική σημασία, η οποία ωστόσο απέκτησε συμβολική σημασία καθώς τα δύο στρατόπεδα μάχονται εκεί για μήνες.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, ο Σοϊγκού έκανε δύο επισκέψεις αυτού του είδους στη ζώνη των “ειδικών επιχειρήσεων” των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share