Ουκρανία – Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Ζητάει περισσότερα όπλα και κυρώσεις για να διατηρηθεί η πίεση στον Πούτιν

Author

Categories

Share

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ζήτησε να παραδοθούν «περισσότερα όπλα» στην Ουκρανία και την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτήν την στιγμή να διατηρηθεί η πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν παραδίδοντας περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και αυξάνοντας τις κυρώσεις» κατά του Κρεμλίνου είπες η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών προσερχόμενη σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G7 στη βόρεια Γερμανία.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν χαιρέτισε σήμερα την “πολύ ισχυρή ενότητα” των χωρών της G7 για την υποστήριξη του αγώνα της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία “ως τη νίκη”.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, οι οποίοι συνέρχονται στο Βάνγκελς στις όχθες της Βαλτικής στη Γερμανία ως αύριο Σάββατο, προσκάλεσαν τους ομολόγους τους της Ουκρανίας και της Μολδαβίας να μετάσχουν στις συνομιλίες τους.

“Η συνέχιση σε διάρκεια της υποστήριξης του αγώνα της Ουκρανίας για την εθνική της κυριαρχία ως τη νίκη αποτελεί μέρος μιας πολύ ισχυρής ενότητας των μελών της G7”, σημείωσε ο Λεντριάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share