Παναθηναϊκός: Κίνδυνος για βαριά τιμωρία με κλείσιμο της έδρας και αφαίρεση βαθμών

Author

Categories

Share

Ο Παναθηναϊκός είναι αντιμέτωπος με βαριά τιμωρία, μετά την οριστική διακοπή του τέταρτου τελικού της Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο τέταρτος τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω της συμπεριφοράς των πράσινων οπαδών.

Η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά στα 2’46” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά καμπάνα!

Το Άρθρο 25 του κανονισμού προβλέπει ποινή τριών αγωνιστικών, πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση δύο βαθμών, η οποία θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφού τα επεισόδια έγιναν σε αγώνα πλέι οφ.

ΑΡΘΡΟ 25: ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 8.800 έως 15.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή εκτός από τον μηδενισμό της υπαίτιας ομάδας ή ομάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος που αγωνίζεται η υπαίτια ομάδα έστω και αν η οριστική διακοπή συνετελέσθη σε αγώνα Κυπέλλου.

Αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs, η ομάδα της υπαίτιας ΚΑΕ αποκλείεται αυτόματα από τους αγώνες της φάσης αυτής και προκρίνεται η αντίπαλος ομάδα ανεξάρτητα από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή μεταξύ τους αποτελέσματα. Η αφαίρεση βαθμών γίνεται από τη βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 15.000 έως 20.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share