«Πανίσχυρο ΕΣΥ με αυτοδυναμία της ΝΔ» είπε ο Μητσοτάκης από τα Γιάννενα – Οι αναφορές για Πύλο, Έβρο, Τουρκία

Author

Categories

Share

«Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γιάννενα, καθώς πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από τα Γιάννενα όπου μίλησε σε πολίτες απόψε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την Κυριακή (25.06.2023) των εκλογών αυτοδύναμη εντολή με υψηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση «για να αλλάξουμε την πατρίδα».

«Είχαμε στόχο να βάψουμε γαλάζια όλη την Ήπειρο και βάψαμε γαλάζια όλη την Ελλάδα. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμη, οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό, και το ποσοστό στα Γιάννενα πρέπει να γράφει τέσσερα μπροστά», τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι αποτελεί «επιβράβευση της μεγάλης δουλειάς που έγινε έως τώρα κρατώντας την πατρίδα όρθια στηρίζοντας την κοινωνία εν μέσω δυσκολιών, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και οι πολίτες μας αντάμειψαν στις εκλογές».

«Ποτέ η ΝΔ δεν είχε καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της ως κυβερνών κόμμα, μέχρι τώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι πολίτες είπαν «ναι στην αλήθεια, ναι στον προγραμματικό λόγο» και τιμώρησαν αυτούς που επένδυσαν στον διχασμό και την τοξικότητα.

Κάλεσε τον κόσμο να μην αποδοκιμάζει τον κ. Τσίπρα και είπε ότι η μεγαλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος στην κάλπη. «Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση, κοιτάξτε μπροστά», μάς λένε οι πολίτες. Ο λόγος για τον οποίο ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία είναι για να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται προεκλογικά, πρέπει να σπεύσει ο κόσμος να ψηφίσει τη ΝΔ», είπε.

Επισήμανε πως εάν στις προηγούμενες κάλπες ίσχυε το σημερινό εκλογικό σύστημα η χώρα θα είχε ισχυρή κυβέρνηση και προσέθεσε:

«Έστω όμως και τώρα να αξιοποιήσουμε το χρόνο για να μιλήσουμε πως μπορεί να γίνει καλύτερο το μέλλον για όλους, και το πως θα κάνουμε την Ήπειρο μοντέλο ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Έρχονται νέοι από το εξωτερικό να εργαστούν σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στα Γιάννενα.

Η αύξηση μισθών είναι προτεραιότητα και ξέρουμε πως θα το κάνουμε, κι όταν λέμε ότι θα πάμε τον κατώτατο στα 950 ευρώ ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη. Όχι με ντιρεκτίβες αλλά προσελκύοντας επενδύσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε βίντεο από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Αναφερόμενος στο σχέδιο του για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα αναβαθμιστεί, ώστε να εισάγουμε φοιτητές αντί να εξάγουμε, ενώ τόνισε ότι η αναβάθμιση στο σύστημα υγείας θα είναι άμεση προτεραιότητα.

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στα Γιάννενα: «Πανίσχυρο ΕΣΥ»

Ευχαρίστησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, αλλά απαιτείται βελτίωση είπε, αναφερόμενος στα δυσάρεστα περιστατικά που απασχόλησαν την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «θα αποκτήσουμε σύστημα διάσωσης με ευέλικτα ελικόπτερα και έχει ήδη ψηφιστεί το Ν/Σ, ώστε να δημιουργηθούν έξι τέτοιες βάσεις ελικοπτέρων που θα επικουρούν το ΕΚΑΒ. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη σύμπραξη του δημόσιου με το ιδιωτικό τομέα», είπε και σημείωσε ότι «το μεγαλύτερο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ.

Το ΕΣΥ θα είναι ένα πανίσχυρο σύστημα με κυβέρνηση της ΝΔ. Κανείς ασθενής με τη ΝΔ δεν θα στερηθεί ποτέ κανένα φάρμακο όσο ακριβό κι αν είναι εάν αυτή είναι η γνώμη του γιατρού», είπε.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο Δημόσιο θα υπάρξει αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού ώστε οι καλύτεροι να βρεθούν στις καλύτερες θέσεις, προσθέτοντας ότι «θα αυξήσουμε κατά 500 εκατομμύρια τις δαπάνες για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων».

Είπε ακόμη ότι η ΝΔ έχει σχέδιο κατά της μάστιγας της υπογεννητικότητας, επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες.

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στα Γιάννενα για Έβρο, Πύλο, Τουρκία 

Αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα είπε ότι η γνώμη της Ελλάδας μετράει, «η φωνή μας ακούγεται από το Κογκρέσο μέχρι τις Βρυξέλλες» και σημείωσε ότι η πατρίδα μας πρέπει να είναι ισχυρή και η εξωτερική πολιτική έχει θεμέλια αδιαπραγμάτευτα τα οποία περιέγραψε:

«Πρώτον η διαρκής ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, δεύτερον η οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών που κάνουν την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας σε μια ασταθή γειτονιά και τρίτο μια στιβαρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Η χώρα έχει σύνορα και απέδειξε ότι ξέρει να τα φυλάει, είναι η σωστή πολιτική για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και ανθρώπινης φροντίδας και ανθρώπινης ζωής. Συντρίψαμε τα κυκλώματα διακινητών στο Αιγαίο. Αυτό που δεν μας λένε οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επί των ημερών τους πνίγηκαν τριπλάσιοι άνθρωποι σε σχέση με την δική μας διακυβέρνηση, και είναι υποκριτές επειδή επέτρεψαν τα κάτεργα της Μόριας και καταδικάστηκε η χώρα.

Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο. Να μην επιτίθενται στο Λιμενικό και να παραδεχθούν ότι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στην Πύλο είναι οι διακινητές και όχι το Λιμενικό που προσπάθησε να σώσει ζωές», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όποτε βρίσκουν ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό το κάνουν και μετά αγανακτούν όταν τους λέμε εθνική εξαίρεση».

Παρέπεμψε στον κ. Μουζάλα λέγοντας ότι «είπε σήμερα (σ.σ. 19.06.2023) πως όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα χαρεί όσο κι όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνο» και προσέθεσε:

«Ο φράχτης του λέω δεν πρόκειται να πέσει και θα ολοκληρωθεί».

Τέλος ξεκαθάρισε πως η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί να κουβεντιάσει άλλα ζητήματα, δεν συζητά θέματα που αφορούν κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Δεν συζητώ με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Έλληνες», είπε και προσέθεσε ότι η ΝΔ χρειάζεται την επόμενη μέρα σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα την έχει.

«Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα πάρουμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το βάρος της ευθύνης μου», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: newsit.gr

Author

Share