Πάνος Σκουρλέτης: Δεν κάναμε στον βαθμό που μας επέβαλαν οι ανάγκες αυτοκριτική μετά το 2019

Author

Categories

Share

Για την ήττα του κόμματος στις εκλογές αναφέρθηκε ο πρώην Γραμματέας και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και τάχθηκε υπέρ ενός Συνεδρίου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μιλώντας για τα αίτια της νέας βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε… «Νομίζω ότι ένα αποτέλεσμα δεν διαμορφώνεται μόνο κατά την προεκλογική περίοδο. Χτίζεται όλη την προηγούμενη περίοδο από την επόμενη και του 2019».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρώην Υπουργός τόνισε μιλώντας στον Real Fm ότι αυτό ήρθε «τη στιγμή που δεν είχε κυβερνητικές ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ», «για να μπορεί να κανείς να πει ότι υπήρξε μια φθορά από τη διακυβέρνηση». «Άρα αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα» συνέχισε.

«Και έρχομαι σε ένα στοιχείο μιας πρώτης κριτικής, που δεν κάναμε στον βαθμό που μας επέβαλαν οι ανάγκες το 2019, μετά το 2019. Νομίζω ότι μετά το 2019 δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε επαρκώς και σε βάθος την κυβερνητική εμπειρία και να διαβάσουμε, ας πούμε, ακριβώς τα ζητήματα, τα οποία μας είχαν απασχολήσει. Να αναδείξουμε πλευρές της δικιάς μας πολιτικής, σε ποια σημεία ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς, που είχαμε λάθος ιεραρχήσεις. Αυτή η συζήτηση δεν έγινε και νομίζω ότι αυτό φάνηκε τελικά από κάποιες αντιφατικές τοποθετήσεις όλο το επόμενο διάστημα, της αντιπολίτευσης. Αν δεν έχεις βγάλει δηλαδή τα συμπεράσματα σου και δεν έχεις αξιολογήσει διάφορα πράγματα, τότε καθώς έρχονται καταστάσεις μπροστά σου, δεν μπορείς να είσαι ακριβής και εύστοχος πάντοτε», πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό, «είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα που ακριβώς σε κάνουν να πάμε τελικά σε ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα είναι ουσιαστικό. Δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω ακριβώς του καλοκαιριού Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα ήταν κάτι το οποίο δεν θα βοηθούσε μια συζήτηση σε βάθος. Άρα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού όμως προσδιοριστεί από τώρα και ξεκινήσει η προετοιμασία του».

«Δεν υποτιμώ το ρόλο των προσώπων»

Ρωτήθηκε επίσης για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο του κ. Τσίπρα, «δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί. Ούτε θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πρόσωπα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνουμε όλη την προηγούμενη κουβέντα και μετά να καταλήξουμε ποιος μπορεί να είναι ο καλύτερος εκφραστής των σημερινών μας προκλήσεων». «Δεν υποτιμώ το ρόλο των προσώπων. Ίσα ίσα είναι καταλυτικός. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και πράγματα ανιστόρητα ότι από μόνα τους τα πρόσωπα μπορούν να συγκροτήσουν ένα κόμμα ή ένα χώρο» υποστήριξε ο πρώην Υπουργός.

«Για φανταστείτε δηλαδή τον Αλέξη τον Τσίπρα, ο οποίος έτσι επέδρασε θετικά και καταλυτικά στην διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα τελευταία χρόνια να ήταν σε κάποιο άλλο κόμμα, χωρίς να υποστηρίζει αυτά που έλεγε. Θα είχα μια ανάλογη πορεία. Όχι, νομίζω. Άρα, είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share