ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί με «εντολή Μητσοτάκη»

Author

Categories

Share

Επικρίνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ως γνωστόν, ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να επισπεύσει την έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, για την επιστολή του πρωθυπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη πως η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «με εντολή Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη:

Το περιεχόμενο και το ύφος της σημερινής επιστολής του Πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τους θεσμούς της Πολιτείας.

Όχι, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «με εντολή Μητσοτάκη». Ούτε επιτρέπεται στον κ. Πρωθυπουργό να εκδίδει κατευθυντήριες οδηγίες προς δικαστές και εισαγγελείς για αυτονόητες οφειλόμενες ενέργειες και διαδικασίες σε ανοιχτές ποινικές δικογραφίες.

Την ίδια ώρα, ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιχειρώντας χυδαία να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Ας μην ψάχνουν καταφύγιο σε φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και ας ανταποκριθούν στη σοβαρότητα των στιγμών.

Σε κάθε ισχυρή δημοκρατία, η Δικαιοσύνη γνωρίζει την αποστολή της, τον τρόπο λειτουργίας της και την αξία των αποδεικτικών μέσων. Δεν περιμένει κανέναν να της υποδείξει πότε και πώς θα κινηθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι πράττει και θα πράξει και στην υπόθεση των Τεμπών. Ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share