Πελώνη: Έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Author

Categories

Share

Το τετ α τετ έγινε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο την ώρα που οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία είναι οξυμένες μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξει τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

Την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο περιθώριο της ορκωμοσίας των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα Πελώνη είπε ότι όντως η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά σε λίγο.

Νωρίτερα, την πεποίθηση ότι “όλα θα πάνε καλά” είχε εκφράσει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Στην πρώτη του δήλωση λίγο πριν ορκιστεί και όταν, φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση που τηρεί η Εκκλησία για τον εορτασμό των Θεοφανείων είπε: «όλα θα πάνε καλά».

Οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας οξύνθηκαν όταν χθες (04.01.2021) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει ανοιχτούς τους ναούς για τα Θεοφάνεια, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εκκλησίες στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσε στις 2 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου. 

Η Εκκλησία απαιτεί οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στις Μητροπόλεις) αλλά η κυβέρνηση “απάντησε” πως δεν γίνεται να μην τηρεί τους νόμους όποιος δεν συμφωνεί με αυτούς. 

Η Εκκλησία “απείλησε” να προσφύγει στο ΣτΕ, κάτι που, πάντως, ακόμη δεν έχει γίνει. 

Πηγή: newsit.gr

Author

Share