Πέντε νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Χερσώνα και Ντονέτσκ – H Μόσχα κατέρριψε 10 drone

Author

Categories

Share

Πέντε νεκροί είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων σε Χερσώνα και Ντονέτσκ, ανακοίνωσαν ουκρανοί αξιωματούχοι χθες Πέμπτη (28.9.2023).

Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν σε δρόμο της Χερσώνας (νότια), μιας πόλης από την οποία τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν στα τέλη του προηγούμενου έτους. Αφότου εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στη δυτική όχθη του Δνείπερου, οι εισβολείς εξαπολύουν συχνά επιθέσεις -από την ανατολική όχθη του ποταμού – εναντίον της Χερσώνας και γειτονικών περιοχών. Στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα στις πόλεις Κρασνοχόριβκα (δυτικά της κατεχόμενης Μπαχμούτ) και Μάρινκα.

Στην Κοστιαντίνιβκα, επίσης δυτικά της κατεχόμενης πόλης Μπαχμούτ, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από δύο αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν -μέσα σε μια ώρα- οι ρωσικές δυνάμεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές για τις επιθέσεις.

Μόσχα: Καταρρίψαμε 10 ουκρανικά drone 

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δέκα ουκρανικά drone πάνω από την περιοχή του Κουρσκ και ενός άλλου πάνω από την περιοχή Καλούγκα στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share