«Πέταξε» το καμάρι του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ – Κατασχέθηκε το μυθικό του γιοτ αξίας 600 εκατ. δολαρίων

Author

Categories

Share

Κατασχέθηκε στη Γερμανία το γιοτ αξίας 600 εκατ. δολαρίων, του Ρώσου ολιγάρχη Αλίσερ Ουσμάνοφ, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο λόγος για το μυθικό γιοτ «Dilbar», 600 εκατομμυρίων δολαρίων και μήκους 170 μέτρων (!), που φέρεται ότι είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη, ήταν μέχρι και πριν λίγες ώρες το κορυφαίο απόκτημα του Ρώσου ολιγάρχη Αλίσερ Ουσμάνοφ, από τους πλέον πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Αγοράστηκε από τον Ουσμάνοφ το 2016 και πρόκειται για ένα από το πιο «πολύπλοκα» γιοτ που κατασκευάστηκαν ποτέ, όσον αφορά στις διαστάσεις και στην τεχνολογία του.

Το «θηρίο» της θάλασσας ζυγίζει 15.917 τόνους και έχει πλήρωμα 96 ανθρώπων, αλλά και τη μεγαλύτερη πισίνα που έχει κατασκευαστεί μέσα σε πλοίο και δύο ελικοδρόμια. Μπορεί να φιλοξενήσει 24 ανθρώπους σε 12 σουίτες.

Την ίδια ώρα, Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, στέλνουν τα super yacht τους στις Μαλδίβες, καθώς σφίγγει ο κλοιός των κυρώσεων στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους αγκυροβόλησαν ή έκαναν κρουαζιέρες στις Μαλδίβες, που δεν έχει υπογράψει συνθήκη έκδοσης με τις ΗΠΑ.

Το σούπερ γιο «Clio», που ανήκει στον Όλεγκ Ντεριπάσκα, ιδρυτή του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2018, αγκυροβόλησε κι αυτό εκεί.

Το «Titan», ιδιοκτησίας του Αλεξάντερ Αβράμοφ, συνιδρυτή του παραγωγού χάλυβα Evraz, έφτασε στις 28 Φεβρουαρίου.

Τρία άλλα γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους εθεάθησαν να κάνουν κρουαζιέρες στα νερά των Μαλδίβων, ανάμεσά τους το μήκους 88 μέτρων «Nirvana», ιδιοκτησίας του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία, Βλαντιμίρ Ποτάνιν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share