Πέθανε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Author

Categories

Share

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 ενώ σπούδασε  στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε μάχιμη δικηγορία.

Πρώτη φορά πολιτεύθηκε το 1963 με το Κόμμα των Προοδευτικών ενώ ένα χρόνο αργότερα το 1964 εντάχθηκε στην ΕΡΕ. Μετά την πτώση της δικτατορίας εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και έβγαινε εξελέγη βουλευτής Καβάλας από το 1974 και μέχρι το 2004 που αποσύρθηκε από την πολιτική.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος διετέλεσε υφυπουργός Εμπορίου (1974-1977), υπουργός Εμπορίου (1977-1980) και υπουργός Συγκοινωνιών (1980-1981). Ακόμη διετέλεσε και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1984 η Βουλή ήρε την ασυλία του γιατί αντιμετώπισε κατηγορίες για ηθική αυτουργία και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος από την εταιρεία “Βαλκάν Εξπόρτ”. Η υπόθεση δεν έφτασε στο ακροατήριο, με την έκδοση δύο παμψηφεί απαλλακτικών βουλευμάτων από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, κατόπιν σύμφωνης πρότασης και των αρμοδίων εισαγγελέων.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Γ. Παναγιωτόπουλου: «Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη έναν φίλο, έναν συμμαχητή, έναν υπέροχο άνθρωπο. Ο Γιώργος διακρίθηκε σε όλη του τη ζωή για την προσφορά του στην πατρίδα, στην παράταξη και στον τόπο του, την Καβάλα. Άνθρωπος οξυδερκής, ανιδιοτελής, με μοναδική αίσθηση του χιούμορ, εργατικός και προσηνής. Λαμπρός πολιτικός, δεινός ρήτορας, εξαίρετος κοινοβουλευτικός άνδρας, αλλά προπάντων υποδειγματικός οικογενειάρχης. Στη γυναικά του, Νέλλη, και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share