Πέτσας: 25 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στους ΟΤΑ – «Εγγύηση ο Μητσοτάκης για να μπει τέρμα στις παθογένειες όπως στα Τέμπη»

Author

Categories

Share

Στη Λαμία βρέθηκε ο Στέλιος Πέτσας όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα εκταμιευθεί ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των ΟΤΑ.

Ο Στέλιος Πέτσας προήδρευσε πολύωρης σύσκεψης στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων στη Λαμία. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε, επίσης, στην τραγωδία των Τεμπών με την οποία, όπως είπε, «αναδείχθηκαν πολλές παθογένειες του συστήματος». Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την εγγύηση για την επίλυση των παθογενειών αυτών.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν οι δήμαρχοι στον αναπληρωτή υπουργό, ήταν το ενεργειακό κόστος, ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού, οι πιστώσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ παράλληλα υπογράμμισαν και θέματα τα οποία έχουν σχέση είτε με αντιπλημμυρικά έργα είτε με τον προσεισμικό έλεγχο σε δημόσια κτίρια, ή με θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Σημείωσαν ότι υπάρχουν σημαντικά ανοίγματα σε διάφορους δήμους, μιας και αναγκάστηκαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης απέναντι στους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης χρωμάτισε τις δυσκολίες που συνάντησαν οι δήμαρχοι αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο καλώντας τον αρμόδιο υπουργό για συμπαράσταση καθώς πλέον η αυτοδιοίκηση αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει εκτός από την οικονομική κρίση και την υγειονομική, αλλά ωστόσο, όπως σημείωσε, «όλο αυτό τον καιρό βρήκαμε ανοιχτές πόρτες στο Υπουργείο σας».

Ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μεταξύ άλλων έθεσε χρηματοδοτικά θέματα ενώ ζήτησε και από τον κ. Πέτσα τη δημόσια χρηματοδότηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Λαμία, τη Χαλκίδα και την Άμφισσα, όπως άλλωστε προβλέπει, όπως είπε, και η δημόσια δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. «Συμπορευτήκαμε σε δύσκολες κρίσεις. Καταφέραμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Οι δήμοι μας έχουν βγει λαβωμένοι από όλη αυτή την κατάσταση και είναι υποχρέωση της πολιτείας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε ο κ. Καραΐσκος.

Πέτσας: 54 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης»

Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι σύντομα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα εκταμιευθεί ποσό ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των ΟΤΑ, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι ιδιαίτερα για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα υπάρξει συνάντηση εργασίας πριν από το Πάσχα και υπογράμμισε ότι θα διατεθούν 54 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης προανήγγειλε χρηματοδότηση τις επόμενες ημέρες 7,5 εκατ. ευρώ για τα ΚΔΑΠ και έκανε λόγο για προετοιμασία του υπουργείου για την προώθηση του προσεισμικού ελέγχου σε σχολεία και δημόσια κτίρια. Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα και τα μικρότερα αντιπλημμυρικά έργα ο ίδιος ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «μετά τις εκλογές έχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε τέτοια έργα και θα διατεθεί ποσό 500 εκατ. ευρώ για τα μεγάλα και μικρά αντιπλημμυρικά έργα ενώ άλλα 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για έργα εσωτερικής οδοποιίας».

Στο περιθώριο της συνάντησης στην Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος που είχε σύντομη συνάντηση με τον κ. Πέτσα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share