Πέτσας για «μπλόκο» ανεμβολίαστων στα ΜΜΜ: Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση – Αποκλείεται το lockdown

Author

Categories

Share

Στα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (24/11) στον ΣΚΑΪ. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για οριζόντιο lockdown, ενώ απάντησε και στο αν υπάρχει περίπτωση να ισχύσουν μέτρα για τους ανεμβολίαστους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). 

Τα όποια μέτρα ληφθούν για τον περιορισμό του κορονοϊού θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες, καθώς – όπως είπε ο κ. Πέτσας – αυτοί κυρίως κινδυνεύουν και απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ενός οριζόντιου lockdown. Στο ερώτημα εάν υπάρχουν σκέψεις η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (MMM) να γίνεται όπως στη Γερμανία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

«Εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα μας θα σημειώσει απότομη πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών

Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας, είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού που φαίνεται ότι πάνε καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες και να πείσουμε όσους έκαναν νωρίς και τις δύο δόσεις να κάνουν τώρα και την τρίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλύτερα από τα περσινά.

Για τα μέτρα στις Εκκλησίες 

Σχετικά με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων στις Εκκλησίες, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόζονται τα διοικητικά και τα χρηματικά πρόστιμα για τους υπεύθυνους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά με καλή διάθεση μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share