Ποιο καλοκαίρι; Ψυχρότερος ο ευρωπαϊκός Νότος από τον Βορρά χθες Τρίτη και 13 Ιουνίου

Author

Categories

Share

Ο ευρωπαϊκός Νότος καταγράφηκε ως ψυχρότερος σε σχέση με τον Βορρά σε θερμοκρασίες χθες 13 Ιουνίου όπως αναφέρει το Meteo.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία στον ευρωπαϊκό Νότο, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και στην Ιβηρική Χερσόνησο, κυμάνθηκε έως και 4-5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, συνοδεία βροχοπτώσεων.

Αντίθετα, σε πολλές περιοχές της Βορειοδυτικής και Βόρειας Ευρώπης η θερμοκρασία κυμάνθηκε έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις καταγράφηκαν στη Σκωτία και τη Νότια Σκανδιναβία, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τοπικά τους 28°C. Παρόμοιες συνθήκες επικράτησαν στη Γαλλία με τη θερμοκρασία στα βόρεια της χώρας να φτάνει τους 31°C και στις Κάτω Χώρες ο υδράργυρος πλησίασε τους 30°C.

Οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλές για την εποχή τιμές θερμοκρασίας στη χώρα μας θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου 2023, ενώ τα προγνωστικά σενάρια για το δεύτερο μισό του μήνα συγκλίνουν προς σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμό της αστάθειας που προκαλεί βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share