Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δολοφόνος ο Πούτιν – Ποια χώρα θα έχει σειρά;» δήλωσε ο Αντρέι Σεφτσένκο

Author

Categories

Share

Ο Αντρέι Σεφτσένκο μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας και χρησιμοποίησε “σκληρή” γλώσσα για τον πρόεδρο Πούτιν.

Ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου έδωσε συνέντευξη στην ιταλική «Republica» και αναφέρθηκε στην οικογένειά του στο Κίεβο, εξηγώντας γιατί δεν ήθελαν να φύγουν από την πατρίδα τους.

Οι δηλώσεις του Σεφτσένκο

«Έχουμε ανάγκη από δωρεές, από τροφή και φάρμακα. Εγώ από τις 24 Φεβρουαρίου προσπαθώ να μιλάω στον κόσμο για αυτό, να του μεταφέρω τι συνέβη. Είναι παράλογη αυτή η εισβολή. Ο αθλητισμός μπορεί να κάνει πολλά, έχει μία απίστευτη δύναμη. Ευχαριστώ την Ιταλία για τη στήριξή της.

Αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε. Έχουμε ανάγκη να ακούμε τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας κάθε στιγμή. Συμβαίνουν τρομακτικά πράγματα στη χώρα μου, αρχικά χτύπησαν τα αεροδρόμια, έπειτα τις στρατιωτικές βάσεις.

Η μητέρα μου μένει πολύ κοντά σε αεροδρόμιο, με πήρε τηλέφωνο στις 4 το πρωί, άκουσε την έκρηξη και έτρεμε όλο το σπίτι της. Την ακούω κάθε 20 λεπτά όπως και την αδερφή μου. Η θεία μου, η αδερφή της μητέρας μου, έμεινε κάτω από τη γη για 4 ημέρες χωρίς να βγει. Την έβγαλε λίγο έξω ο ξάδερφός μου, την πήγε στη μητέρα μου. Προσπάθησα να τις φέρω εδώ στην Ιταλία, αλλά δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το Κίεβο, αυτό είναι το ουκρανικό πνεύμα. Οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον, οργανώνονται καλά. Υπάρχει μία ισχυρή ένωση, έχουμε έναν δυνατό πρόεδρο.

Ο Πούτιν είναι δολοφόνος. Τώρα είμαστε εμείς στο στόχαστρο, που συνορεύουμε με την Ρωσία. Αλλά μετά από εμάς, ποια χώρα έχει σειρά; Κάθε πρωί ξυπνώ και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για τη χώρα μου. Είμαι υπερήφανος για το λαό μου, αγωνίζεται για την ελευθερία του, για τα εδάφη μας, για τα δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: newsit.gr

Author

Share